Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Arytmia komorowa i nadkomorowa

prijust

Rekomendowane odpowiedzi

Witam odebrałam dziś wyniki holtera,niestety muszę poczekać na wizytę u lekarza,i jestem szalenie ciekawa czy są w miarę dobre...oczywiście ominęło mnie podczas tych ważnych 24 godzin porządne *trzepnięcie * serca....przepiszę to,co uważam za istotne.dodam ,że JESTEM OD 3 TYGODNI NA LEKU CONCOR 5,podczas Holtera również Arytmie komorowe: VE razem : 3 VE na 1000/VE na godz.: 1/1 Arytmie nadkomorowe Łącznie SVE : 15 SVE na 1000/VE na godz.: 1/1 Migotanie/trzepotanie przedsionków: 0.0% Spectral Power-24h: 8241.6 (co to spectral power?) maks tętno 155,min 44.Epizody ST łącznie minut 65.Maksymalna delta ST wynosiła -2,8 ,maks +1,3 bardzo proszę o przybliżoną diagnozę,dodam ,że lekarze podejrzewają zespół Barlowa lub ASD II ;//
Witam Ja mam chorego tatę. Początkowo miał słabo wyczuwalne tętno i wolną akcję serca, zaczęło dochodzić do zawrotów głowy cząstych upadków utraty świadomości.Rok temu miał wsczepiony rozrusznik i od tego czasu jest jeszcze gorzej. Ma coraz większe zawroty nie większość czasu spedza na kanapie niechce nigdzie wychodzić i twierdzi, że czuje sie coraz gorzej. Ostatnie badanie holtera iglica-pobudzenie-64ms pobudzenie-iglica 816 ms pobudzenie-pobudzenie (górny limit) 120 bpm dolny limit 63 bpm pobudzenie wystymulowane 10689 pobudzeń własnych 18884 własne +wystymulowane 29573 %wystumulowane 36,1 %własne 63,9 przeanalizowane minuty 358 FTC-0 FTS-0 minimum HR 57 bpm maksimum HR 155 bpm średnie HR-24h 86 bpm łacznie pobudzeń (*63p/min ) 1000 łacznie pobudzeń (*120p/min) 1000 Łącznie R-R *1,5 s N/A VE 0 Pary VE 0 V-Tach 0 Łącznie SVE 248 SV-Tachy 2 Łącznie R-R *1,5 s 0 Bardzo proszę o przybliżoną diagnozę czy można coś zrobić, żeby poprawić samopoczucie taty?Proszę o pomoc. Mój tata mieszka we włocławku i szukam innego ośrodka gdzie mogłabym skonsultować te wyniki i pomóc tacie.Proszę o poradę.