Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Coś blokuje mi oddech nie moge odetchnąć pełną piersią

Gość Aandrzej

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Aandrzej

Witam mam problemy z oddechem zaczęło się w listopadzie gdy szedłem nagle poczułem duszność i nie mogłem złapać głębokiego oddechu czułem jakby coś mnie blokowało to było po przeziębieniu.W grudniu miałem jakiegoś wirusa kaszel katar gorączka na drugi dzień wieczorem znowu poczułem silną duszność i pojechałem do lekarza dał mi jakis zastrzyk poczułem się trochę lepiej. W styczniu poczulem się gorzej miałem kaszel duszności nie mogłem wziąść głembokiego odechu czułem jak mnie cos zatyka wylondowalem w szpitalu tam miałem badania takie jak krew RTG klatki piersiowej USG EKG holter 24h i holter ciśnieniowy wszystkie wyszły dobrze pruba wysiłkową ze spirometrią wykazała powysiłkowy skurcz oskrzeli (mam astme oskrzelową dychawice) dostałem leki alvesco symbicort lekarz kazał miezyć codziennie PEF ktury wynosi u mnie przy 169cm wzrostu i 47kg wagi 400-460 nadal mam te objawy często się przeziembiam ktoś może powie co mi dolega? (Mam alergię na roztocza kurzu sierść kota pyłek orzeszyny)