Skocz do zawartości
kardiolo.pl

To może być nerwica?

Gość Barbara

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od ok.miesiaca mam ucisk w klatce piersiowej i ciężki oddech do tego dwa razy miałam atak który się objawiał zalewającym ciepłem całego ciała i zawroty głowy (30 min przy oknie i było ok) plus cały czas miałam ciśnienie 160/80 (mniej wiecej) ogólnie czuje się okej tylko czuje dyskomfort przez ten ucisk i oddech byłam w szpitalu EKG i krew wyszła ok i stwierdzili u mnie nerwice ale nie daje mi spokoju bo przecież niczym się nie denerwuje 🙄 szukam porady ponieważ mieszkam w UK i o wizytę u lekarza jest ciężko a co dopiero badania ..

Tak mnie mówią na pogotowiu...że ciśnienie ponad 200 i kołatanie serca ma podłoźe emocjonalne,mogę napracować się w ogrodzie ,w domu i dobrze a o czymś pomyślę lub co gorsza może to być zły sen o bliskich i już ,galopada serca ,skok ciśnienia ,czasem nie do opanowania i ląduję na sorze ,a tam ciśnienie 160 i ,,z czym pani przyjechała,,  bo już jestem spokojna że ,,oni,, pomogą ...drugą sprawa ,że na ulotce leku na nadciśnienie wyczytałam mogą być_ zawroty głowy, kołatania serca i ,o zgrozo,koszmary senne ! No to po co taki lek ?! Żeby mi jeszcze wzmagał dolegliwości ?a z tym zimnym powietrzem to jest racja,pomaga ,otwieram okno żeby mnie owiało choć po twarzy_już katar nieraz złapałam ,mam też przy łóżku spryskiwacz z wodą i psikam po twarzy jest taki mały szok i mi przechodzi ...

Barbaro, nawet nie zdajemy sobie sprawy, jak wiele chorób jest wywoływanych właśnie przez nerwy. Często wydaje nam się, że coś aż tak bardzo nas nie dotyka, ale podświadomie nie daje nam spokoju, zwłaszcza dotyczy to bardzo wrażliwych osób. Odbija to się najbardziej na ciśnieniu, na wrzodach, problemach z jelitami itp. Może wydaje Ci się, że niczym się nie denerwujesz, ale np odczuwasz jakiś niepokój, lęk? Jak się zapewne domyślasz przez Internet nie da się postawić diagnozy, ale spróbuj może poobserwować przez jakiś czas czy pomaga Ci systematyczne zażywanie naturalnych preparatów uspokajających dostępnych bez recepty. Jeśli zawroty głowy przejdą a ciśnienie się unormuje, to będziesz miała odpowiedź, że było to faktycznie na tle emocjonalnym. Pozdrawiam!