Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk serca, czy mogłem przedawkować amfetamine?

WuryuW

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Moje pytanie brzmi następująco, W Sobotni wieczór na imprezie pierwszy raz spróbowałem amfetaminy, dodam że mam 22 lata, bardzo mało ważę(50kg), i biore stale leki na problemy gastryczne,  leki te do  Debretin 150 mg 2x dziennie, ozzion rano, peritol raz dziennie i lipancrea 16000 do posiłków, nie wiedziałem ile w zasadzie się bierze amfetaminy, koledzy posypali i w przeciągu nocy  od około 20 w sobotę do 8 rano w niedzielę, wciągnąłem 8 kresek, do tego spaliłem około paczke papierosów, nic nie jadłem, piłem tylko wodę mineralną, mamy wtorek, a Ja czuje uporczywe pieczenie jakby ucisk na mostek, czy możliwe jest że przedawkowałem, dodam też w niedzielę po południu tetno miałem jakieś 145/85  puls 112,i dziwnie różowe? Dłonie, napuchnięte jakby, czy to tak zwany zjazd? Przejdzie? Czy mam się czym martwić i mogłem uszkodzić sobie serce taką dawką na pierwszy raz? 

Nie, nie umarłem, po wykonaniu EKG, wszyło że moje serce pracuje nierównomiernie, zaburzenie rytmu serca, biore BETO, betablocker, ale serce nadal uciska, kłuje, pali, boli.. 

W dniu 27.02.2020 o 16:10, Gość Dzik napisał:

Towarzysz Wyryu umarł?

W dniu 18.02.2020 o 19:22, Gość Patryk napisał:

Ludzie walczą o zdrowie i życie a TY odbierasz sobie dobrowolnie pięknie

Drugi raz bym tego nie zrobił, młody człowiek i głupi, ale nie przyszedłem tutaj po porady moralne z wiem że zrobiłem głupotę, chce wiedzieć czy mogłem sobie coś zrobić, czy to tylko stan przejściowy, nie zemdlałem ani nic takiego, trochę duszno mi czasamj no i ten ucisk...

W dniu 18.02.2020 o 18:37, Gość Xxx napisał:

DURNIU nic się nie bierze , zmień towarzystwo bo cię wykończą!

Spokojnie, wiem, Debil ze Mnie, już nigdy tego syfu nie wezmę to napewno. 

Amfetamina jest jedną z najbardziej szkodliwych substancji jeżeli chodzi o układ krążenia. Przyspiesza tętno, podnosi ciśnienie, może też doprowadzić do zaburzeń rytmu. Raczej nie przedawkowałeś, bo miałbyś już dawno zapaść albo objawy paranoi. Musi minąć kilka dni, dopóki nie wypłuczą się z Ciebie resztki tej substancji. A póki co staraj się pić dużo wody, możesz też stosować zioła moczopędne które odtrują trochę organizm, nie przemęczaj się nadmiernym wysiłkiem fizycznym żeby dodatkowo nie obciążać serca. Możesz też kupić sobie jakiś suplement diety na odtruwanie wątroby, najlepiej z sylimaryną. Wątroba też na pewno dostała w kość. Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej wszystko wróciło do normy!

• Thanks 1
W dniu 3.03.2020 o 16:35, Gość Agnieszka napisał:

Wypij ciepłe mleko kakao, odpocznij, zjedz no i tabletki magnez i np. Valused na uspokojenie..amfetamina mogła Cię wykończyć. Trzymaj się, bo bez sensu takim gownem się truć. Pozdrawiam 

Dziekuję za porady, nie ma co, człowiek na błędach się uczy, już nigdy przenigdy tego ścierwa nie dotknę.

W dniu 27.02.2020 o 16:10, Gość Dzik napisał:

Towarzysz Wyryu umarł?

Drugi raz bym tego nie zrobił, młody człowiek i głupi, ale nie przyszedłem tutaj po porady moralne z wiem że zrobiłem głupotę, chce wiedzieć czy mogłem sobie coś zrobić, czy to tylko stan przejściowy, nie zemdlałem ani nic takiego, trochę duszno mi czasamj no i ten ucisk...

W dniu 18.02.2020 o 18:37, Gość Xxx napisał:

DURNIU nic się nie bierze , zmień towarzystwo bo cię wykończą!

Spokojnie, wiem, Debil ze Mnie, już nigdy tego syfu nie wezmę to napewno. 

Do innych debili, którzy mieliby chrapkę na kreskę i do powyższego debila z wątku, tu ja, Idiota, który nie ma dobrych wieści dla was. 8 lat temu przyjęłam pochodna amfetaminy -MDMA w krysztale. Wywołane tym zaburzenia rytmu serca nie ustapily nigdy. Wrecz przeciwnie, postąpiły aż do groźnych, nieutrwalonych czestoskurczy komorowych. Powoli, acz regularnie spada mi tez frakcja wyrzutowa, co ostatecznie doprowadzi do kardiomiopatii arytmicznej. Czeka mnie zabieg ablacji. Mam tez orzeczone 20% ubytku na zdrowiu. Nigdy nievruszajcie tego ścierwa.