Gość franek Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Mam 25 lat. jestem po przebytym zapaleniu miesnia sercowego w wieku 14 lat (podobno bo wtedy diagnoza powstala tylko na podstawie badania krwi i ekg, leczony antybiotykami ). w nastepnych latach liczne infekcje gardla i zatok leczone antybiotykami. w 2004 roku wyciete migdaly (mniej infekcji po zabiegu) zaburzenia rytmu odczuwalem ale tylko w formie lekkiego kolatania serce, zadnego omdlenia itp. grudzien 2007 lekkie przeziebienie wiyta u kardiologa i skierowanie do szpitala (liczne zaburzenia rytmu komorowe wstawki pojedyncze 2,3--*10) nie regularne ale wystepujace tylko przy tetnie powyzej 65/min. w nocy bardzo wolny rytm okolo 40/min zatokowy. po przebudzeniu sie do aktywnosci i wzroscie tetna powrot zaburzen. wszystkie badania krwi tarczycy narzadow wew w normie, koronografia ok-powiklana zakrzpica tetnicy w lewym przedramieniu. biposja serca: WŁÓKNIENIE ŚRÓDMIĄŻSZOWE I PRZEROST KARDIOMIOCYTÓW, BRAK STANU ZAPALNEGO - wykluczenie zapalenia miesnia. Skierowany na ablacje. tymczasowo leki metocard w dawce 50-25-0 i cordarone 1x1. po tygodniu kontrola holterem. 17tys dodatkowych skurczy komorowych i nadkomorowych w roznych seriach od 1 do 9. styczen 2008 szpital. niedokonczona ablacja z powodu zbyt duzego ryzyka przerwania przewodzenia (bloki komory przy pobudzaniu elektroda) DECYZJA o wszczepieniu stymulatora. podczas wszczepiania problemu z umieszczeniem elektrod w sercu (slabe przewodzenie) ale wkoncu doktor znalazl i wszczepil. juz jestem po. rana prawie zagojona a lekarze wciaz nie wiedza co mi jest. zadnych zmian po wszczepieniu.. caly czas W NOCY CISZA W DZIEN LICZNE ZABURZENIA KOMOROWE ktore nasilaja sie po jedzeniu. MOJ STAN OGOLNY BARDZO DOBRY POZA CORAZ WIEKSZYM OSLABIENIEM WYNIKAJACYM CHYBA Z LEZENIA W SZPITALU TO JUZ 5 TYDZIEN jesli ktos sie spotkal z czyms podobnym lub ma jakis pomysl prosze o odpis lub kontakt: gg5021850. wciaz jestem w szpitalu ale mam internet. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość gosik Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 witaj Franek może masz jakąś infekcje np powiększone migdalki ,zęby do leczenia,za mało elektrolitów lub zakażenie układu moczowego.pozdrawiam i życze zdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość franek Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 migdałki usunięte. zakażeń brak. Sam podejrzewam kardiomopatie - oby to nie to. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość gosik Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 kardiomopatie wykazaloby echo serca moze to nerwica Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi