Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Włóknienie śródmiąższowe i przerost kardiomiocytów

Gość franek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 25 lat. jestem po przebytym zapaleniu miesnia sercowego w wieku 14 lat (podobno bo wtedy diagnoza powstala tylko na podstawie badania krwi i ekg, leczony antybiotykami ). w nastepnych latach liczne infekcje gardla i zatok leczone antybiotykami. w 2004 roku wyciete migdaly (mniej infekcji po zabiegu) zaburzenia rytmu odczuwalem ale tylko w formie lekkiego kolatania serce, zadnego omdlenia itp. grudzien 2007 lekkie przeziebienie wiyta u kardiologa i skierowanie do szpitala (liczne zaburzenia rytmu komorowe wstawki pojedyncze 2,3--*10) nie regularne ale wystepujace tylko przy tetnie powyzej 65/min. w nocy bardzo wolny rytm okolo 40/min zatokowy. po przebudzeniu sie do aktywnosci i wzroscie tetna powrot zaburzen. wszystkie badania krwi tarczycy narzadow wew w normie, koronografia ok-powiklana zakrzpica tetnicy w lewym przedramieniu. biposja serca: WŁÓKNIENIE ŚRÓDMIĄŻSZOWE I PRZEROST KARDIOMIOCYTÓW, BRAK STANU ZAPALNEGO - wykluczenie zapalenia miesnia. Skierowany na ablacje. tymczasowo leki metocard w dawce 50-25-0 i cordarone 1x1. po tygodniu kontrola holterem. 17tys dodatkowych skurczy komorowych i nadkomorowych w roznych seriach od 1 do 9. styczen 2008 szpital. niedokonczona ablacja z powodu zbyt duzego ryzyka przerwania przewodzenia (bloki komory przy pobudzaniu elektroda) DECYZJA o wszczepieniu stymulatora. podczas wszczepiania problemu z umieszczeniem elektrod w sercu (slabe przewodzenie) ale wkoncu doktor znalazl i wszczepil. juz jestem po. rana prawie zagojona a lekarze wciaz nie wiedza co mi jest. zadnych zmian po wszczepieniu.. caly czas W NOCY CISZA W DZIEN LICZNE ZABURZENIA KOMOROWE ktore nasilaja sie po jedzeniu. MOJ STAN OGOLNY BARDZO DOBRY POZA CORAZ WIEKSZYM OSLABIENIEM WYNIKAJACYM CHYBA Z LEZENIA W SZPITALU TO JUZ 5 TYDZIEN jesli ktos sie spotkal z czyms podobnym lub ma jakis pomysl prosze o odpis lub kontakt: gg5021850. wciaz jestem w szpitalu ale mam internet. Pozdrawiam