Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Moje Serducho

Gość Paweł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.
Zacznę od tego, że mam 28 lat. prowadzę średnio aktywne życie i jestem szczupły jednak dużo jem słodyczy, a przynajmniej jadłem do tej pory, piszę o tym bo może to jest w jakiś sposób ważne. Przez moje ostatnie 4 lata, bardzo rzadko ale jednak odczuwałem ból za mostkiem i niekiedy kołatanie serca. Ale było to na tyle rzadko, że się tym nie przejmowałem.
Od kilku lat męczy mnie kaszel który nie wiem czym jest wywołany i duszność. Duszność która zmusza mnie do głębokiego oddechu i na chwilę jest dobrze. Kaszel w spoczynku który zwiększa swoją intensywność stanowczo kiedy wsiadam na rower więc przy aktywności fizycznej. Z tym byłem u lekarza rodzinnego, ten mnie wysłał do laryngologa bo stwierdził, że mogę mieć krzywą przegrodę nosową... Z EKG stwierdził, że coś tam jest nie tak ale w sumie to nic się nie dzieje. Coś mi się wydaję, że marny ten lekarz.
Od kilku dni kołatanie serc, kaszel i duszność zwiększyła się znacząco i odczuwam to prawie cały czas. Bólu za mostkiem nie czuje. Zapisałem się na echo serca które będę miał w środę oczywiście prywatnie bo na NFZ musiałbym czekać rok.
Boję się, że mogę się dowiedzieć czegoś co zrujnuje moje życie dlatego piszę do was żebyście mi szczerze napisali czego mogę się spodziewać po tym echo.
Z góry dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam.