Gość Magdalena Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Dzień dobry, zwracam się do Państwa, gdyż czytałam tutaj wiele wartościowych porad na temat wizyt u kardiologów. Otóż obecnie zajmuję się tworzeniem projektu, który ma na celu optymalizację czasu trwania wizyty u kardiologa, tak by lekarz miał czas na dokładną rozmowę i postawienie diagnozy. Dlatego chciałam zapytać o Państwa doświadczenia oraz opinię kardiologów - co zabiera podczas wizyty lekarskiej bezcenny czas lekarza (np. konieczność pobierania danych z holtera, spóźnienia pacjentów, problemy z obsługą systemów komputerowych czy może jeszcze inne)? Aby odpowiednio przygotować usprawnienie muszę dogłębnie poznać realny problem. Będę niezwykle wdzięczna za wszelkie informację, są dla mnie bezcenne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Leszek55 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 W dzisiejszych czasach kardiolog musi być osobą o nieprzeciętnych talentach. Mierzy się z zadaniem by w ciągu kilku minut spotkania z pacjentem ogarnąć najważniejsze problemy i znaleźć dla nich rozwiązania. Trochę to przypomina pracę kontrolera lotu na lotnisku i zbyt wielką liczbę samolotów. Pisze o państwowej służbie zdrowia. Regułą jest zapisywanie 3 lub 4 chorych na tą samą godzinę. I tak non stop dzień pi dniu. Generalnie brak lekarzy, pieniędzy i chęci reformy systemu. Pani pytania są trochę absurdalne, takie z kosmosu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Leszek55 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Pani Magdaleno. I jak tam Pani idzie projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi