Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silne kłucie i bóle pod prawą łopatką

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 17lat i też mnie to dopadło i nie wiem jak mam zareagować... Kiedy schylałem się po odkurzacz poczułem kucie w plecach postanowiłem się trochę rozciągnąć i wtedy chrupnęło w mostku i ból... Pierwsze co to panika, położyłem się na łóżku z 15 min aż ból trochę ustąpił. Najpierw myślałem że mnie przewiało albo po prostu naciągnąłem jakiś mięsień ale to chyba nie to....Zauważyłem że gdy biorę większy wdech i próbuje kaszleć to kaszel ma dziwny odgłos. Minęły 3 dni a ból nadal odczuwam

Witam ,jestem po kolejnej wizycie ,tym razem u Neurologa. Napiszę tylko tyle ,niepotrzebne oczekiwanie w kolejce,myślałam że ma większą moc .Czuję się jak po wizycie u lekarza rodzinnego,a nawet gorzej ,Rodzinny wysłucha,doradzi .Pierwsze spotkanie i badania na Odwal się . Sama rozmowa i Wyraz jej twarzy ,nie zapomnę do końca życia., Zalecenia , tabletki przeciwbólowe i ćwiczenia !!!

Gość RafalRafal

Wczoraj po południu, bez żadnego powodu, zacząłem odczuwać ból pod lewą łopatką. Nigdy tak nie miałem, nie wykonuję żadnych ćwiczeń, które mogłyby go spowodować, nie robiłem zupełnie nic szczególnego, co mogłoby być przyczyną. Do wieczora stał się dużo silniejszy, nie do wytrzymania. Poszedłem spać z nadzieją, że rano już wszystko będzie w porządku, ale na drugi dzień wcale nie ustąpił. Odczuwalny z tyłu, przy niektórych ruchach, które stały się niemożliwe do wykonania, podczas oddychania (brak możliwości głębokiego oddechu z powodu bólu), a także z przodu, podczas wywierania nacisku na lewą stronę klatki piersiowej. Poszedłem do lekarza, który stwierdził zapalenie i przepisał tabletki. Po pierwszym zażyciu nie odczuwam poprawy, zobaczymy jak będzie w ciągu kolejnych dni.

Gość Kasia1aaaaa

Witam wszystkich obolałych :) Od lutego 2016 kłuje mnie pod lewa łopatką i promieniuje do lewej piersi, drażni to i denerwuje, choć czasami po masażu przechodzi na jakiś czas. Czuje ten dyskomfort z przerwami. Jesli mogę wam cos poradzić: 1 wizyta u lekarza, 2 suplementacja- magne i wit b6 oraz d3 przez cały rok, spokojnie organizm cały czas to wypłukuje wiec nie przedawkujecie, 3 wybrać sie do fizjoterapeuty lub domowe sposoby tj położyć sie na brzuchu i poprosić bliska osobę aby łokciem wbijała sie w mięśnie pleców od dołu do góry, zatrzymując sie przy punktach spustowych w pobliżu łopatki i delikatnie dociskając. Masujemy tylko mięśnie, kręgami sie nie bawimy :) W ten oto sposob czasami udaje mi sie pozbyć bólu nawet na tydzień. Dodam, ze biorę antydepresant od kilku miesięcy, mam mnóstwo objawów somatycznych i wykluczyłam wszelkimi badaniami inne choroby. Pamiętajcie tez, ze na plecach zbiera sie nam cały stres naszego życia i sa o tyle wrażliwe i bogate w punkty, ze aż sie wierzyć nie chce, ze z nerwów mozna czuć taki ból, a jest on upierdliwy, mięśnie sie spinają, sa twarde ...NO i boli...pisząc uproszczonym językiem mam nadzieje, ze komuś choć trochę pomogę Pozdrawiam

Gość Mateusz112

Wszystkim którzy mają bóle pod łopatką w plecach, klatce czy przełyku polecam zrobić gastroskopię. Tzw. Przepuklina rozworu przełyku. Daje najróżniejsze dolegliwości począwszy od głowy po przez szyję, ucho, gardło, plecy, klatkę i wiele innych.Prze tę chorobę w młodym wieku przynajmniej jak ja(25lat) można mieć spieprzone życie. Ciągle bóle, nudności, gorączka lub stan podgorączkowy. Poczytajcie w sieci. Operacja tej przepukliny to 50/50 więc wychodzi męczyć się do końca życia lub ryzyk fizyk i mieć jeszcze gorzej... Sam od grudnia się z tym męczę. Dopiero 2 miesiące ale dolegliwości bólowe są najróżniejsze... Pech życiowy... Smutne ale prawdziwe..;/ :(

Gość agagruszka

Kłujący ból pod lewą łopatką, przy każdym wdechu jak wbicie sztyletu - prawdopodobnie po *przewianiu* i nadmiernym wysiłku fizycznym w ogródku. Byłam u masażysty, smarowałam maściami przeciwbólowymi... bez efektu, dzisiaj w nocy nie mogąc spać przykleiłam plaster Kapsiplast; teraz czuje, że oddycham normalnie. tylko piecze trochę ten plaster, ale to koszt niewspółmierny wobec efektu.. :)

A próbowaliście terapii mięśniowo-powięziowej. Mnie bardzo dlugo bolało koło łopatki, a jakiś czas temu okazało się, że przyczyną jest kręgosłup. Bardzo pomogły mi te zabiegi na Słomczyńskiego. Od tego czasu już nie mam bóli takich jak miałam. rehabilitacje.org warto też może tego spróbować.

Gość Klaudia

Hej. Mam to samo co wszyscy i okazalo sie poki co zapaleniem. Tak zwane korzonki, od przewiania, nieprawidlowego ułożenia do snu. ( ja akurat jestem po wypadku samochodowym wiec przypuszczam, ze wystarczy mi pierdola zeby dochodzilo do tego co stało się dzis po przebudzeniu, ale mam nadzieje, ze to pierwszy i ostatni raz.. bol jest nie do zniesienia. Mam leki i czekam na rezultat. Jesli nie pomogą zacznę tez sie zastanawiac nad czymś poważnym, poki co nie ma co się stresowac i panikowac. Pozdrawiam wszystkich i łącze sie w bólu. 🙂