Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silne kłucie i bóle pod prawą łopatką

Rekomendowane odpowiedzi

witam w klubie. Jest Sylwester a mnie ból wkurza. Da się żyć ale ten dyskomfort. Przy głębokim oddechu bardziej. A człowiek to taka przekora, że jak boli to trzeba się urażać. Sam nie wiem po co. Też podejrzewam efekt myszy komputerowej bo teraz więcej czasu spędzam w necie. Taka praca. Staram się nie martwić bo już miałem coś takiego ale przeszło samo. Mimo wszystko szczęśliwego Nowego Roku.
Jesteście niesamowici, ludzie... Boli was, a wolicie siedzieć na forum i wymieniać się pomysłami na chorobę, zamiast pójść do lekarza... A Ci co poszli, ani myślą, żeby tu wejść i napisać jaka była diagnoza. Czemu to ma służyć? Szorować do lekarza, a potem ku pokrzepieniu serc pisać tu, co było nie tak i czy jest lepiej.
Matko, jak Was czytam to nie wiem, czy smiac się , czy płakac... Rak płuca idt., tak, pewnie zaraz wszyscy poumieracie... Idźcie do psychiatry, bo macie coś z głową, podpowiem, to się nazywa hipochondria. Złapał Was pewnie zwykły nerwoból, ale przeciez bez adrenaliny nie ma frajdy ;) Ps. Mnie również boli, na szczęscie po za tym wszystko w porządku...
i następna do kolekcji.. 23 lata, aktywna, na zdrowej diecie, więc skąd te bóle? nie mam strasznych stresów. no dobra, może czasami się denerwuję, ale bez przesady ;) kłuje mnie pod prawą łopatką od kilku dni, szczególnie jak siedzę. przy nacisku boli bardziej i promieniuje do środka. jest to dość uciążliwe w moim przypadku. nie chcę brać leków przeciwbólowych, bo mam też bóle w barku i po przeciwbólowych boli bardziej (nie wiedzą lekarze dlaczego). być może ma to związek z bólem w barku, biodrze i kolanie? wszystko się dzieje po prawej stronie, jakaś pechowa ;) napewno nie od komputera bo mając 1,5-roczne dziecko nie ma się zbyt wiele czasu na rozrywki ;) jutro idę się zarejestrować do rodzinnego, choć podejrzewam, że mnie skieruje do ortopedy i będę czekać miesiąc na wizytę.. piszcie co Wam wyszło. P.S.: badania krwi robiłam niedawno. lekarz powiedział, że mogę sobie w ramkę oprawić i powiesić na ścianie - takie piękne ;)
Gość Darek z Bydgoszczy
Boli mnie pd wczoraj pod lewą łopatką. Trochę mnie wasze wpisy uspokoiły, bałem się że coś sercowego, ale generalnie mam się fatalnie, jak czasem wciągnę powietrze to aż mnie zatyka. jestem rozdrażniony i nie mogę pracować. Jak nie przejdzie do jutra to idę do lekarza. Wykonuje parce siedzącą, 35 lat
Ból pod prawą łopatką może być spowodowany pęcherzykiem żółciowym (potocznie nazywanym woreczkiem żółciowym). Rok temu przeszedłem na to operację. Początkowo boli w okolicy mostka bardziej na prawą stronę i promieniuje do łopatki prawej. Doraźnie jeśli to jest to pomoże nospa i ketonal, jak to jednak bywa niezbędna jest wizyta u internisty a później RTG/USG tej strefy.
Gość Łukasz 28
Witam to samo u mnie pracuje fizycznie w budowlance kłucie i silne bóle pod prawą łopatka i przy oddychaniu nie do wytrzymania.Nie pomagają maści i inne rzeczy a branie środków przeciwbólowych mija się z celem. Dziwi mnie że nie ma na to odpowiedzi co to jest?
bol pod łopatka moze byc spowodowany problemem z woreczkiem zolciowym ale bedzie to wtedy ostry bol i do tego dojda wymioty, moze to byc takze sama watroba ,jezeli jest powiekszona z powodu przepicia albo infekcji wirusowej lub zbyt tłustej diety, napiszcie jakie mielsicie diagnozy i co wam pomoglo!! hey hipohondrycy: *tchorz umrze po sto razy, odwazny zazna jej tylko raz* Shekspir

witam jestem mloda osoba regularnie cwiczaca oraz trzymajaca diete mialem identyczne objawy jak wiekszosc z was bol w lopatce oraz klatce piersiowej z powodu promieniowania bolu nie moglem gleboko oddychac klucia byly tak silnie iz nie moglem spac oraz lezec na bolacej stronie po wizycie u roznorakich doktorow oraz zbadaniu pluc serca krwi moczu itd itd... (oczywiscie nic nie wykrywajac) stwierdzono nerwobol i w zwiazku z tym kazano mi zazywac leki przeciw bolowe w ilosciach ktore zabily by po pewnym czasie konia znajomy polecil mi ukrainskiego kregarza przeswietlenie kregoslupa dwie wizyty z nastawianiem w czasie ktorego kregoslup strzelal mi tak okropnie iz balem sie ze niewstane (strzelanie obrazowalo w jak duzym stopniu wszystko nie znajdowalo sie na swoim miejscu) po pierwszej wizycie bol stal sie minimalny po drugiej ustal calkowicie dostalem pare rad czego unikac jakie cwiczenia wylkonywac obowiazkowo a jakie odpuscic mam nadzieje ze moj post pomorze wam wszystkim lub przynajmniej wiekszosci oraz ze wasze bole maja taka sama przyczyne jak moje i wszystko sie skonczy w taki sam delikatny sposob pozdrawiam

Witam czytam te wasze posty i od kilku tygodni zmagam sie z podobnymi objawami mam uczucie bolu od lewj lopatki klocie pieczenie czasem musze wziasc glebokioddech bo mnie zatyka jak poloze sie na lewym boku to czuje klocie w serduszku biore juz magnez i wapno a na uspokojenie bralam belergot nie czuje zadnej poprawy mam tez skolioze piersiowa i schorzenie kregoslupa czasem dretwieja mi rece ostatnio dzwigam mojego 1.5 rocznego synka pomozcie magi 12

Mam takie same objawy jak wiekszosc, bol pod prawa lopatka, niekiedy z przodu klatki piersiowej (ok. sutka) zdarza sie dretwienie reki...diagnoza postawiona przez fizykoterapeute: wysuniete dyski szyjne, powoduja ucisk na nerwy - jeden ktory schodzi za lopatka wlasnie, drugi na kletke piersiowa. Po 7 zabiegach prady_magneto+masaz wszystko wrocilo do normy. Powod: prawdopodobnie zla pozycja za biurkiem itd

Gość byroman

Siemanko wszystkim ja też mam ten sam problem boli mnie pod prawa lopatka;/ poszedlem do lekarza ten skierowal mnie na RTG klatki piersiowej i co sie okazalo mam zapalenie ropne pluc dostalem antybiotyk i narazie jest dobrze nie narzekam ale dalej pobolewa zobaczymy co bd dalej jeszcze 5 dni na antybiotyku:/ i mowie wam idzcie na rtg i sie okaze wszystko pozdrowienia pomorza;d

Też mam taki ból, żyje bardzo aktywnie sportowo teraz nie mogę ćwiczyć bo wtedy najbardziej mnie boi wczoraj byłem u ortopedy zrobił mi USG i z mięśniami jest wszystko ok ,jutro zrobię rentgen kręgosłupa .Wszyscy tu piszą i żadnej odpowiedzi nie ma póki co. Jutro idę do innego lekarza robię .Rengen kręgosłupa jak cos konkretnego wyjdzie na pewno napisz tłustym drukimem. pozdraiwma

Gość Krzychu82

Witam! Od dobrych 3 tygodni *coś* doskwiera mi pod prawą łopatką. Zaczęło się, gdy przez 30 godzin bez przerwy pracowałem tą ręką. Myślałem z początku że to silne przesilenie i przepracowałem mięśnia, ale po takim czasie ból powienien już minąć? Tymczasem mam takie dziwne uczucie jakbym miał porwany mięsień na strzępy i np. jak idę z plecakiem to tak łaskocze, jak masuję łopatkę to czuję delikatny ból, a masażystka mówi że mam małe zgrubienie podskórne, które tak jakby się dało przesuwać. Nie mam pojęcia co to może być, proszę o pomoc.

Gość felicyta

Ja tez mialam podobne bole i wyladowalam w szpitalu na kroplowce przeciwbolowej pare razy. Oczywiscie mialam robione wszystkie badania i choc wydawalo mi sie, ze to od serca, pluc, watroby czy nerek, za kazdym razem bylo to od kregoslupa. Teraz wiem, ze moje akurat bole byly od kregoslupa. To on daje znac o sobie w ten sposob. Wystarczy sie zle schylic i cos sie tam przekreci. Ktos tu pisal o kreglarzu, potwierdzam to jest bdb sposob na pozbycie sie tych boli bez trucia sie lekami i strachu i utrzymaniu kregoslupa w dobrym stanie. Dobrzeby bylo dla kazdego chodzic co pol roku na nastawiaie kregoslupa. Doraznie mozna smarowac masciami p.bolowymi i gimnastykowac sie (gimnastyke na kregoslup mozna znalezc w Google). Osobiscie stosuje obecnie, w razie jakichkolwiek bolow plecow, smarowanie i masaz kregoslupa olejem dziurawcowym (p.bolowy) plus mocne ostukiwanie koncami palcow okolic kregoslupa (nie zaszkodzi calych plecow). Robimy to sobie nawzajem w rodzinie. Bol zaraz przechodzi. Olej dziurawcowy mozna zrobic samemu: do rondelka wsypac torebke dziurawca (albo samemu uzbierac swiezego) zalac butelka oleju z oliwek zimnotloczonego-jest w ciemnej szklanej butelce ok.0,7 litra-i podgrzewac przez 3 dni po trochu, nie zagotowywujac. Potem zlac do tej ciemnej butelki po oleju z oliwek i smarowac kregoslup nim masujac-ok.1-2 lyzek- i ostukujac palcami. Oczywiscie trzeba porobic badania na wszelki wypadek ale najczesciej te bole sa od kregoslupa. Na tej stronie jest o oleju dzoiurawcowym i bolach kregoslupa (bardzo dobra strona, porady dla kazdego) http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_bezbolesne_nastawianie_kregow_metoda_rudolfa_breussa_cz2.html Mozna na wszelki wypadek zjesc 300 mg polopiryny (Acidum acetylsalicylicum) gdyby to bylo od serca, bo tym lecza niektore problemy sercowe. A co do zdrowego odzywiania, to najlepsza i najzdrowsza jest surowa zywnosc, leczy ona tez ze wszystkich schorzen wlacznie z rakiem.

Gość felicyta

Ktos tu pisal na tej stronie o przeziebieniu. Chce sie podzielic ze wszystkimi wiedza na temat witaminy C. Witamina C leczy nawet raka nie mowiac o przeziebieniu. Wystarczy brac codziennie ok.3000mg-trzy tysiace miligram-a w czasie infekcji drugie tyle-ja osobiscie biore wtedy co godzine 1000mg -a nie dojdzie do zadnej infekcji. Tylko trzeba uwazac, zeby nie byla z aspartamem, sacharyna albo acesulfanem k, bo sa rakotworcze. Polecam b.madry film na ten i inne tematy zdrowotne Jedzenie ma znaczenie - czesc 1 http://www.youtube.com/watch?v=sNcF_f5sdoo