Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silne kłucie i bóle pod prawą łopatką

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś tygodnia czuje silne kłucie i bóle pod prawą łopatką , nieraz aż piecze. Miałam to jakiś miesiąc temu , ale po paru dniach przestało , teraz objawy są silniejsze. Nie mam tego non stop , ale parę razy dziennie. Kłucie odczuwam najczęściej przy wysiłku , ale nie tylko. Najmniej boli jak wstaje... i odpoczywam. Możecie mi coś doradzić ? We wtorek idę do lekarza i boje się , że to coś poważnego. Może też mieliście takie dolegliwości ? Mam sie czego obawiać. Nawet teraz jak piszę to mnie boli.... Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Może to co napiszę zabrzmi głupio.Miałam podobne dolegliwości.Chodziłam z tym 2 tygodnie sadzac,ze to cholerny nerwoból.Nawet czyms tam nacierałam.W końcu zdecydowałam się pojść do lekarza.Wysłała mnie na badania laboratoryjne.Okazało się,że próby watrobowe były złe.Wcześniej nie miałąm pojęcia,że wątroba w tym miejscu moze dawać dolegliwości.Podleczyłąm się trochę i wszystko wróciło do normy.Nie martw się na zapas.Pozdrowionka.
witam!Tydzień temu przeziembiłam się i myślałam że ten dziwny ból pod łopatką jest od zapalenia oskrzeli,ale lekarz stwierdził tylko zapalenie górnych dróg oddechowych i że ból przejdzie,nie dał mi skierowania na prześwietlenie.Kaszel mija,ale ten cholerny ból nie,nawet teraz jak pisze to boli,aż momentami ciężko oddychać.Tylko jak leże to nie boli!jeszce raz pójde do lekarza!mam nadzieje że to nic powarznego!pozdrawiam:]
Czytam i widze ze nie jestem sama.Tez mnie dziasiaj złapało tzn.ból pod lewą łopatką i pod lewą piersią tak promieniowało ze nie mogłam wziac głebszego oddechu,już nie wiem co sie dzieje a lekarze sa tacy bezradni i nie chca wypisywac skierowan do specjalistów!Pozdrawiam wszystkich kto dzieli sie takimi informacjami.
Manie boli od miesiaca pod prawą łopatką. nie mogę oddychać. lekarz rodzinny opowiedział, ze nic mi nie jest . Wyniki krwi ok. innych badń nie miałam. Ja w nocy sie budzę z bólu nie mpoge leżeć. Nie wiem co mi jest....
No to mam podobny problem, ból pod prawą piersią i pod prawą łopatką, jak się schylę żeby but zawiązać albo głęboki oddech biorę to az zatyka.Co prawda stało się to dopiero dzisiaj, ale od paru miesięcy co jakiś czas mnie w klatce albo w sercu kuje, ręce drętwieją itp.Sypie się? Mam dopiero 28 lat:)
ja mam podobnie. Strasznie mnie boli od kilku dni tak około 5 mc od kręgosłupa tuz pod łopatką. Czasami zakłuje tak, że aż wydaje tępy dzwięk i zatrzymuję powietrze...kiedy po kilku sekundach przejdzie czuje się jak po maratonie:( Noralnie jakby mi ktos sztylet wbijał! Oprócz tego cały czas boli i mam wrazenie ze mi sie plecy w pol złamia...jak dotykam czy masuje miesien pleców nie czuje jakos specjalnie bólu, tak jakby to było głebiej , pod miesniem...Do lekarza nie idę bo chwilowo nie jestem ubezpieczona...skończyłam pare miesiecy temu studia i mam ponad 26 lat...a na bezrobocie nie ide bo od czerwca mam miec prace...
następny do kompletu. Mocny, kłujący ból w okolicach prawej łopatki. Nie wiem, czy nie było też tak, że ten ból miałem z przodu, w okolicach prawej piersi i po prostu przeszło. W każdym razie wytrzymać nie mogę, kiedy kaszlnę - jakby mnie ugodzono sztyletem. Mam to od tygodnia. Styl życia: Bardzo zdrowe odżywianie, średnia ilość płynów, siedzący tryb życia. Od 2-3 tygodni katar i kaszel. w między czasie popijałem wprost z lodówki
Wszyscy macie niepoprawną pozycję w pracy. Jednym słowem opuszczacie prawą rękę w czasie pracy z komputerem lub nadmiernie ją wyciągacie pozostawiając bez oparcia. Sprawą drugorzędną lecz nie mniej ważną jest brak ruchu i siedzący tryb życia.
Gość Michaelka
Witam. Mam podobne bóle do Waszych. Od 2 miesięcy. Zaczeło się od bólu w klatce piersiowej po lewej stronie jakby serce. Następnie bolało w łopatce , po lewej i prwawej stronie mostka, całe plecy i teraz również po prawej stronie. ogólnie mam obolałą całą klatkę piersiową i plecy, boki. Odczuwam też skurcze mięśni łopatek i klatki piersiowej, karku to jest dziwny ból coś jakby ktoś mocno ścisnął mnie ręką i tak trzymał. Oczywiście latam po lekarzach ; kardiolog, neurolog, badania prześwietlenia, usg. Biorę leki przeciwzapalne smaruję maściami. Jest niewielka poprawa. Ale tak naprawdę nie wiadomo co to za choroba . Kręgosłup mam zdrowy, nie dzwigałam, co mogło doprowadzić do takiego stanu i jak się wyleczyć? Proszę Was, kto ma to już wyleczone niech napiszę jak się leczył i co mu pomogło ?
Niestety nie zgadzam się z tym co pisze dr. DOM. Od dwóch tygodni mam ostre bóle pod dwiema łopadkami, pracuję aktywnie, jestem cały czas w ruchu. byłam u lekarza rodzinnego , lecz on przepisał mi tabletki przeciwbólowe, które działają ale chwilowo. Mam już dość tego bólu. Co może być przyczyną tych bólów. Proszę o odpowiedz. Pozdrawiam ;)
Gość someone
W wielu przypadkach objawy kłującego, ciągłego bólu po jednej stronie, którego natężenie wzrasta przy oddychaniu lub ruchu pochodzą od półpaśca narządów wewnętrznych. Ja miałam taki ból i nawet wylądowałam w szpitalu ale lekarze nie wiedzieli co to jest, bo wszystko było ok. Po mniej więcej miesiącu ból sam minął. O przyczynie dowiedziałam się od znajomej, która przechodziła to samo.
Witam, nazywam sie Karolina, mam 29 lat. Od kilku miesiecy odczuwam dyskomfort w okolicy prawej lopatki.Trudno mi to dokladnie zlokalizowac-to bol dosc ostry-zapierajacy przy glebokim wdechu.To troche tak jakby ktos mi jakis pret wkuwal z tylu.Bol zdecydowanie nie przechodzi na lewa strone i okolice serca-tkwi raczej od prawej lopatki po brawy bok.Pojawia sie w niektorych pozycjach-gdy np leze w lozkuw pewnych pozycjach lub kiedukolwiek chce bardzo gleboko odetchnac.Ostatnimi czasy-bol sie nasila-nie mam pojecia od czego to moze byc...Oprocz tego odczuwam bol prawego kolana,prawego ramienia i karku-jakbym miala za duzy fald szyjny przy odchylaniu glowy do tylu.Nie wiem czy te sprawy sa ze soba powiazane-ale chetnie wyslucham kazdej rady. Dziekuje i pozdrawiam!
witam wczoraj przed poludmiem nagle zaczelo mnie bolec pod prawa lopatka. po pol godzinie bol objal cala prawa czesc ciala bylam zdretwiala moja corka zawolala pogotowie gdy braklo mi powietrza. pogotowie stwierdzilo neuralgie i dali mi ketonal w zastrzyku . dzis ide do lekarza bo dalej boli.pracuje fizycznie wiec nie moge sobie pozwolic na taki dyskomfort.a mam 36lat pozdrawiam
Jestem następny ból pod prawą łopatką promieniujący doprawej strony klatki piersiowej mam tak jakby w cyklach co msc mniej więcej raz mnie trzymało ze 4 dni nie mogłem oddychać czasami lekarz dał maść i kazał odpoczywać tyle że jak się położyłem to wsta.ć niue szło też nie wiem co to ;/
maria 2009.12.27.Cały listopad odczuwałam ból prawej łopatki,prawej ręki zwłaszcza pod pachą oraz prawej części klatki piersiowej ból nasilał się przy głębokim wdechu.Zrobiłam prześwietlenie klatki piersiowej, kręgosłupa, wyniki badań w porządku,brałam leki przeciwbólowe i przeciwzapalne( tolperis i minesulin),które dały lekką poprawę, bo ból się zmniejszył. Po świętach wróciły te same bóle, stałam się przez to rozdrażniona , nie mogę spać w nocy.znowu pójdę do lekarza, trzeba szukać przyczyny,mam zamiar zrobić oczyszczanie poszcególnych narządów zacznę od wątroby.