Gość Karolina Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Witam jestem dwa miesiace po udarze niedokrwiennym , czekam na zabieg PFO( Przetrwały otwór owalny )biore leki: acard , kallipos , roswera , eliquis , proaxon i doraznie propranolol WZF. (Wrazie wu kiedy mnie pobolewa serce).Mam pytanie czy dentysta moze mi podac w leczeniu kanałowym zeba znieczulenie Citocartin 200 lub ubistesin forte? Czy w ogole powinnam teraz przed zabiegiem wykonywac takie leczenie.czy to nie szkodzi sercu i nie koliguje z lekami. Z gory dziekuje bede wdzieczna za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewa38zToF Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Zapytaj o to swojego kardiologa lub lekarza rodzinnego albo dentystę. Może trzeba będzie jakiś lek odstawić, ale zęby bezwzględnie trzeba leczyć przy problemach z sercem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi