Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Martusia_82
Dodoam , że Pani profesor , to poprostu .......... brak mi słów . Ogromnej klasy specjalista , wspaniały rzeczowy człowiek i przesympatyczna kobieta . Na tej godzinnej konsultacji w 5 min dowiedziałam się więcej niż kiedykolwiek :) Także czapki z głów :)
witam wszystkich serdecznie opisze co mi sie przytrafilo moze ktos mi opowie co to bylo dostalam skoku cisnienia tak nagle 170/100 zaczelam zle sie czuc pojechalam na pogotowie a ze bylo to w nocy i bylo troche ludzi musialam czekac i w tym czasie czulam dziwny smak w buzi nie pamietam jaki bo bylam spanikowana czulam ogramny lek i suchosc w gardle i przy tym czulam sie zle nie wiem czy mialam wysoki puls bo jak wspomnialam bylam przestraszona bo czulam ze cos ze mna dzieje za chwile wszystko minelo gdy weszlam do gabinetu cisnienie juz bylo 120/80 ekg chyba tez bo lekarz powiedzial ze wszstko dobrze wspomne ze byl to mlody lekarz pewnie dopiero po szkole przez pare dni po tym wydarzeniu czulam sie okropnie wspomne ze mam czestoskurcze i dodatkowe skurcze ale to bylo cos innego
Do Martusi_82 Jesteś jeszcze daleko przed operacją. Znam dwa takie przypadki, że w czasie dwóch miesięcy przed zastosowano preparaty dr Ratha i operacja nie była konieczna. Jeśli interesuje Cię ten temat to wejdź na stronkę i kolejne: http://praca-med.biz.pl/bolewsercu.html Pozdrawiam
Witam!! Martusiu nie martw sie niczym!! Ja miałam robiona ablację 28 stycznia również na Plowieckiej i nie żałuje ani jedenj minuty!! Cały zespół tam pracujący jest naprawdę wspanialy- zarówno lekarze jak i pielęgniarki:) Sam zabiej to nic strasznego- gorzej z leżeniem ale i to można wytrzymać!! A warunki są tam nie porównywalne z tymi w normalnym szpitalu;) Trzyma mocno kciuki - na pewno się uda!!
Witam wszystkich!!!! Jetsem 4 dni po zabiegu ablacji częstoskurczu węzłowego . Czuję się bardzo dobrze, tylko czasami zdarzają sie małe dodatkowe pobudzenia, ale to podobno normalne i ma ustąpić :) Naprawdę zabieg ablacji nic strasznego. Ja na początku bardzo panikowałam i bałam się niepotrzebnie. Zabieg przeprowadził dr Łukasz Szumowski a do ablacji skierował mnie Pan prof. Walczak. Z całym przekonaniem i z całego serca polecam wszystkim Cetrum Kardiologii Allenort w warszawie przy ulicy Płowieckiej. Naprawde warto sie poddać temu zabiegowi, który jest realną szansą na normalne szczęśliwe życie !!! Pozdrawiam serdecznie
Martusia_82 i Ania24 możecie zaglądacie tu jeszcze? Możecie mi coś więcej powiedziec na temat ablacji częstoskurczu węzłowego? Jak długo trwała? Jak teraz się czujecie? Niedługo sama mam mieć taki zabieg w CKAnin stąd moje pytania Pozdrawiam, Beata
Gość Martusia_82
No to kochana Ty mi powiesz chyba pierwsza , bo ja ze względu na chorobę dziecka musiałam zabieg odłożyć :/ i będę miała go 4 sierpnia , także nie powiem Ci , ale z Anią mam czasem kontakt i z tego co wiem , to mówiła mi że super , naprawdę nie ma czego się bać , trwało to chyba u niej zaledwie godzinkę i nie było , źle . Powtarzała mi kilka razy że nie ma czego się bać i że nie tki ibeł straszny a wypowiedzi niektórych na forum , trzeba podzielić ..... bo niekoniecznie się sprawdzają :) pozdrawiam Martusia_82
Dzięki Martusia za odpowiedz. Te moje słowa, ze bede miala zabieg niedługo oznaczało przełom sierpnia/wrzesnia. Dla mnie to niedługo, tym bardziej, ze trochę już czekam ;) Także pewnie będziesz miała szybciej. 9 lipca jadę na konsultacje do profa, więc powinnam znac dokładniejszy ternim. Trzymam kciuki za zdrowie dziecka, no i oczywiście Twoje. Jak byś skontaktowała się z Ania to prosze powiedz, zeby tu zajrzała. Mam kilka pytań, może zgodzi się, żebym ją mogła troszkę pomęczyć :) Pozdrawiam, Beata
W końcu znam dokładny termin ablacji - 27 sierpnia. Także Martusia czekam z niecierpliwością na dokładną relacje - oczywiście ze słowami, że wszystko się udało, że przeszłaś to bezproblemowo i bez większego stresu. Czego Ci oczywiście z całego serca życzę. Dużo zdrówka. Pozdrawiam, Beata
W necie jest mnóstwo artykułow o abacji - przykładowy z tego serwisu: http://www.kardiolo.pl/ablacja.htm. Dość szczególwy opis ablacji z punktu widzenia pacjenta został przedstawiony w wątku Ablacja - kompendium wiedzy: http://forum.kardiolo.pl/temat115.htm. A tak wogóle ablacja to ostateczność. Pewnie lekarze na początku zaproponują Ci inne formy leczenia (farmakologia).