Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kardiolodzy na temat chelatacji

Gość ryszard

Rekomendowane odpowiedzi

Chelatacja jest bezwartosciowa metoda.teoretyczneie, sposob jest Ok i moglby dzialac.Praktyka pokazala ze jest to chybiony,nieskuteczny pomysl. Mimo wszysto wielu ludzi - uzdrowicieli bierze ogromne pieniadze za kroplowke usuwajaca miazdzyce - jest to zwykle oszustwo. Naukowcy i lekarze nie akceptuja chelatacji.Dodam tylko,ze jeden taki zabieg moze kosztowac ok.3000 PLn.Pozdrawiam - adam - lekarz kardiolog.
Wiec jestem juz po 25 zabiegach wlewow dozylnych. Czuje sie o niebo lepiej. Wchodze na siodme pietro piechota,a nie moglem wejsc na pierwsze.Lekarz moj(kardiolog), ktoremu nie powiedzialem ze chodze na kroplowki jest zdziwiony poprawa stanu naczyn wiencowych u mnie.Ta metoda jest juz coraz powszechniej stosowana i w Polsce. Narzaie w duzych miastach tylko.Ale wazne ze znow chce mi sie zyc i chodze super a narzekalem na chroamanie przystankowe. Pozdrawiam.
To co Pan pisze jest wyssane z palca i niczym nie poparte! Sam jestem po zawale mięśnia sercowego, wstawieniu trzech By-Pasów, które obecnie są niedrożne, ostanio po angioplastyce (bez stentów, bo jest zbyt mały prześwit tętnic wieńcowych) iczułem się jak wrak. Ostanio poddałem się chelatacji, jestem po 10 wlewach i czuje się świetnie, wróciły mi siły (mogę wejść na II piętro bez odpoczynku) i wróciła wiara do życia! Gdzie jest więc to niebezpieczeństwo o którym Pan pisze? Jest to niczym nie poparte, bo nie było, jak dotąd żadnych komplikacji i niepożądanych efektów! pozdrawiam
Panie dr prowadze chelatacje od 4 lat nie jestem lekarzem tylko wlascicielem przychodni pierwszym na ktorym to zastosowalismy byl moj tato 80 letni lekarz ktory mial zatkane tentnice doglogowe w 87% mdlal po wychyleniu glowy do tylu po 30 zabiegach jeszcze raz badania i okazalo ze jest czysty czy to sa czary prosze wejsc na moja str www.chelatacja.pl tam znajdzie Pan zdiecia imiona i nazwiska ludzi ,,nie tylko z Polski,, ktorym pomogla ta metoda jak bedzie Pan zainteresowany to podam str na ktorej jest kinkadziesiat gabinetow wcalej europie nawet w szwajcarii ,mialem ok 20 lekarzy po chelatacji i ZMIENILI ZDANIE pozdrawiam rafal
a jesli chodzi o pieniadze to jeden wlew kosztuje u mnie 140 zl ciekawe ile kosztuje bajpas??? i kedy sie zatka prosze poczytac troche fachowej literatury ,nikt nie jest nieomylny i jeszcze po drodze byla nagroda Nobla w tej dziedzinie ale moze Pan to przeoczyl, w tej chwili w usa jest dotacja na badania chelatacji w wysokosci 20 mln usd ,tak na marginesie pytam sie Pana PO CO?
Gość jureklubl
Do Rafała jurek lubl jeżeli zatka mi się kanalizacja poproszę o interwencjE kwasem wersenowym,która jest bardzo skuteczna.Jeżeli chciałbys coś wiedzieć na temat chelatacji poczytaj pisma naukowe.Dla mnie osobiście terapia chelatowa jest oszustwem i powinna być prawnie ścigana.Pewnie doczekam sie tego,gdzuż osobiście powiadomiłem organy ścigania i sprawy te są prowadzone.Jerzy Kołodziejczyk 0602 238645 e-mail diamond-narzedzia@o2.pl lub skype nic. jurek_lublin

Każda metoda nie przebadana klinicznie, jest nie pewna, a nawet niebezpieczna!. to jest tak, jak wszystkie diety. Jestem ofiarą diety Kwaśniewskiego. Przez 5-lat stosowałam diete książkowo - teraz - zawał, operacja tętnic szyjnych, stentowanie pnia trewnego, stentowanie kreskwej górnej, proteza aortalno dwubodrowa, zamykanie się tętnic nerkowych- rak piersi. przed dietą miałam tylko miażdżyce,. Wieszcie mi, nikt nie prowadzi statysty ile osób umiera, i nie mówcie mi że chelatacja jest bezpiecza, skoro ni tego nie kontroluje. WSZYSTKO TO TYLKO KASA. NACIĄGANIE LUDZI, KTÓŻY CHCĄ ŻYĆ.

27 marca 2013 r. w Journal of American Medical Association opublikowano wyniki najnowszego badania, w których wzięło udział 1700 chorych po przebytym zawale serca w wieku 50 lat i więcej. Badanie potwierdziło, to o czym od dawna mówią lekarze stosujący terapię chelatową u swoich pacjentów: długotrwała chelatacja zmniejsza ryzyko zawałów serca, udarów i innych problemów sercowo-naczyniowych. http://www.nih.gov/researchmatters/april2013/04082013chelation.htm Dodatkowa analiza badań, szczególnie korzystne efekty stosowania chelatacji EDTA dla chorych z cukrzycą. Po kuracji 40 wlewów EDTA stwierdzono u nich zmniejszenie wystąpienia jakichkolwiek zdarzeń sercowo - naczyniowych o 41 proc.! Naukowcy zaobserwowali zmniejszenie o 40 proc. ryzyka zgonu z przyczyn sercowo naczyniowych, a kolejnego zawału serca o 51 proc. Polecam przeczytać komentarz Harlana Krumholza, profesora kardiologii, epidemiologii i zdrowia publicznego na Uniwersytecie w Yale opublikowanego w amerykańskim wydaniu magazynu Forbes 27.03. 2013 r. pod znamiennym tytułem: *Chelatacja. Co zrobić z niewygodnymi dowodami?* Autor przyznaje, się że dla niego również pozytywne wyniki badania nad skutecznością chelatacji były zaskoczeniem. Nie można ich jednak ignorować, jak to ma miejsce w przypadku znacznej części środowiska lekarskiego, ponieważ nie są takie, jakich się spodziewano. Tym bardziej, że na rynku jest ogromna liczba leków, które mają znacznie mniej dowodów niż obecnie chelatacja.