Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie szybko bijącego serca w spoczynku

Gość Krystian

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry. W lipcu przeszedłem samoistna odmę lewostronną, która po drenażu została wyleczona. Miałem tez wykonane różne badania w tym krew, ekg, echo serca - wszystko w normie poza tym ze okazało się ze mam początek nadciśnienia i dostałem tritace 5mg które unormowało mi ciśnienie na poziomie 135/80 z pulsem nie wyższym niż 80. Wszystko było ok i ok 3 tyg temu zacząłem odczuwać kołatanie serca przy spoczynku, które czasem utrzymuje się kilka godzin. Zrobiłem morfologię, ekg i, z obawy o nawrot odmy, rtg płuc - wszystkie wyniki bez zarzutu. A nadal co pare dni budzę się z wrażeniem walącego serca. Nie mam żadnych większych stresów. Co to może być i jak mogę z tym sobie poradzić?

Nie wiemczy jest tu jakiś moderator, bo czytając te durne wpisy w j.angielskim można dostać nerwicy bez innych poważnych powodów. Ani nie ma jak zgłosić ani zablokować takiego...😠

Cześć Krystaian. Mam podobnie, jestem wyciszona, spokojna a czuję jakby mi w każdej tętnicy orkiestra grała, mimo iż puls mamw normie. Oczywiście wyczytałam pół internetu, ale jak poszukać odpowiedzi na temat, ze czujesz swój puls. No i znalazłam. Nie potrafię dokładnie i fachowo napisać Tobie jak tam było to ujęte, w każdym razie chodziło o to, że puls czyli pompowana krew jest w różnych fazach, raz bardziej intensywniej raz mniej. Bardzo nieprzyjemne odczucie, ale nie jest zagrożeniem życia. Trzymaj się i postaraj nie słyszeć 😉