Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie podchodzenia serca do gardła

Gość aga_g_87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!mam co jakis czas uczucie ze serce powedrowalo mi az do gardla ..przez jakis czas nie moge zlapac oddechu, co rownoznaczne jest z tym ze mam atak paniki bo wydaje mi sei ze to juz moj koniec;]zaczelo sie to ok 4 lata temu..najpierw wystepowalo ok raz na pol roku podcaas wiekszego wysilku i trwalo bardzo krotko teraz z biegiem czasu wystepuje coraz czesciej(co dwa trzy tygodnie czasami czesciej) i trwa coraz dluzej.do tego po takim ataku odczuwam w okolicy serca dziwny ucisk...tak jakby polozono mi w tym miejscu kilkanascie kilogramow...czasami ma mtez odczucie ze lewa reka mi dretwiej..odczuwam dziwne uczucie zimna..takie objawy tzn z tym bolem wytstepuja tez po wypiciu alkoholu(i nie mowie tu o jakiejs duzej ilosci..np po drinku)musze wtedy siedziec z 5 minut nie ruchomo..prosze powiedzcie co mi jest?powinnam zglosisc sie do lekarza?jesli chodzi o ekg to pewnie nic nie wykarze bo nie mam tych objawow regularnie..tak jak juz wyzej napisalam wystepuja one czasami nawet raz na dwa trzy tygodnie..pomozcie
aga-g -87. Twoje obiawy mogą wskazywać na to ,że chorujesz na nerwicę lękową.przyjżyj sie temu tematowi bliżej wchodząc na stronę***Nerwica lękowajak z nią walczyć** Tam spotkasz wiele osób borykjących się z tą chorobą i może porównasz swoje obiawy do naszych .Pozdrawiam Cie serdecznie