Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dwa zawały serca u młodego mężczyzny

Gość ona

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mój przyjaciel dostał wczoraj drugiego zawału. Niestety nie jestem na miejscu i nie jestem w stanie powiedzieć jak to konkretnie wyglądało. Jest to drugi zawał w Jego życiu (choć ma dopiero 23 lata). Pierwszy miał miejsce w 2006 roku. Jego problemy z sercem rozpoczęły się po pewnym wypadku. Miał niedokrwienie mózgu i leżał nieprzytomny kilka tygodni. Od tego czasu był pod obserwacją lekarzy. Musiał skończyć z większym wysiłkiem. Wczorajszy zawał znowu osłabił Jego serce. Był nieprzytomny całą noc. Nad ranem odzyskał przytomność. Jest nafaszerowany lekami ale świadomy. Oczywiście z miejsca chciał wychodzić do domu. Jego serce jest jednak słabe i na skutek tych wszystkich wydarzeń ledwo bije :( Jego życie jest zagrożone. Czy takim przypadku przeszczep jest nadzieją? Proszę o poradę.
ONA-przeraziłam się tym co npisałaś.Ja choruję na nerwicę lękową która bardzo często dprowadza mnie do skrajnego wyczerpania,wielokrotnie podczas ataku wydawało mi się ,że to koniec ,że mam zawał ,ale po pewnym czasie uświadamiałam sobie ,że to nie możliwe bo zawały występują u ludzi w troszkę starszym wieku. Ty poprostu dałaś mi do myślenia.Nie spotkałam się jeszcze nigdy z tak młodą osobą po zawale.Jestem w szoku
Doroto, przepraszam ale zapytam z aluzją, czy miałaś niedokrwienie mózgu i leżałaś nieprzytomna kilka tygodni? Nie można sią tak nakręcać, bo na prawdę zwariujesz. Ja mam arytmię, ale staram się normalnie żyć. Czy mam czekać na zawał? Oczywiście czasem nachodzą mnie głupie myśli, ale szybko je odpędzam. Pozdrowienia.
przepraszam jak cos zle zinterpetowalam ale zjakiego powodu tak mlody czlowiek dostal te zawaly czy to potwierdzone mam kolege po trzech zawalach ale jakos funkcjonuje po koronografi wydolnosc jego serca wynosi w niektorych odcinkach 15% ale zazywa leki bo nie ma innego wyjscia bo po konsultacji z kardiochirurgiem nie nadaje sie na bajpasy,
Gość Kazimierz
Mam 45 lat ,jesienia mialem zawal serca ... straciłem prace ... i nadzieje .... pojawił sie przyjaciel który polecił mi Alveo ,jako że odbliżnia blizny pozawałowe nawet w 95% .... skorzystałem z oferty i programu znizek .... dzieki czemu pije Alveo za 0 zł !!!! . wczoraj wróciłem ze szpitala - nie ma śladu po zawale .... serdecznie chcialbym podziekować Adamowi ... oto jego strona www.alveo24online.pl
Witam, chcialam lojalnie ostrzec przed Alveo. Moj tata pil to świnstwo przez ponad pół roku i dokarmil przez ten okres nowotwor, ktory w krotkim zcasie urosł do sporych rozmiarow. Jakoby tego bylo malo w styczniu tata przeszedl dwa zawały...alveo nie spełniło swej roli. By dojsc do siebie po zawala nalezy pzede wszystkim zmienic swoje zycie i przejsc na diete a nie faszerowac sie zludnymi dopalaczami witaminowymi, ktore jak widac niekoniecznie pomagaja a moga bardzo zaszkodzic. Pozdrawiam
witam ,nie wiem .moze mi nikt nie uwierzy ,mam 41 lat ,tydzien temu przezylem moj 4 zawal .w maju 2006 pierwszy ,we wrzesniu i pazdzierniku 2007 drugi i trzeci.teraz 4 .mam wstawionych 8 stentow .czeka mnie operacja .maja mi wstawic defibrylator .ma moze ktos pojecie *z czym to sie je*.jakies informacje ,wiedze .pozdrawiam ,LESZEK
Gość Ewa29 z Tetralogią F
Leszku! Defibrylator to stymulator serca z dodatkową elektrodą defibrylująca, która w razie zatrzymania akcji serca pobudzi je prądem do działania. Stymulator to malutkie urzadzenie, które wszczepia się nad mięsien piersiowy, oczywiscie w znieczuleniu miejscowym. Jest niewidoczny. Mozna z tym normalnie żyć. Zawał serca u młodych ludzi nie jest niczym niezwykłym, zwłaszcza przy niewykrytych wcześniej wadachg wrodzonych serca. Znam dwulatka, który przeszedł kilka zawałów z tego powodu w wieku kilku miesięcy. Jest już na szczęście dawno po operacji serca w Monachium.