Gość Marek Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Witam ,od jakiegoś czasu jak leże na plecach to mi skacze brzuch w rytmie serca,dodam że od paru lat leczę się na nadciśnienie.Czy to może być tętniak?Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Serdi Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Ja bym raczej obstawiał że masz powiększoną komore od nadciśnienia. Dobrze byłoby zrobić echo serca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Marek Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Miałem echo robione dwa razy,pierwszy raz jak jeszcze miałem wysokie ciśnienie to wykazało że mam powiekszoną lewą komorę ,a drugi raz jak zaczęły leki działać na nadciśnienie to wyszło że niemam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Lubel Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 No mi też się rusza brzuch w rytm serca, mam niedomykalność zastawki aortalnej, komora w górnej granicy normy. Serdi jak tam żyjesz tak przy okazji? Jak serducho? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Marek Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Tylko że ja mam śladową niedomykalność Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Serdi Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Masz niedomykalność , nadciśnienie serducho kurczy się mocniej dlatego brzuch ci skacze też tak mam. Hej lubell u mnie stoi w miejscu póki co.Po wakacjach znowu na kontrole.Walczę z nadwagą bo w razie operacji i tak trzeba zrzucić. Dostałem lekki stopień niepełnosprawności który w zasadzie nic nie daje ( żadnych ulg , zniżek itp ). Jest bo jest. A tak to pracuje jako niepełnosprawny i tak leci. A był jeszcze jeden kolega co z nami pisał ale też nie widze go na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Marek Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 A da się to leczyć?Ja mam 28 lat to dziwne żebym takie coś miał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Serdi Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Ja bym na twoim miejscu zrobił sobie echo serca u dobrego kardiologa i zobaczył co wyjdzie , może dostaniesz jakiś betabloker ale to lekarz musi ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Marek Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Tylko ja już biorę nebilet 2,5 mg rano i puls mam około 60,więc o zwiększeniu dawki nie ma mowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Marek Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Biorę rano polsart plus 80mg+12,5mg,nebilet 2,5 mg i wieczorem lercan 20mg, i to wieku 28 lat i jeszcze te ciśnienie nie jest prawidłowe.Moim zdaniem te ciśnienie mam od czegoś.Moja Babcia 80 letnia nie bierze tyle leków co ja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Serdi Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Ja mam 35 lat , biorę bibloc 5mg , prestarium 10mg i amlozek 5mg . Ciśnienie też mam z reguły nieprawidłowe 150 - 160 po lekach , jeden kardiolog mi powiedział że mam takie od zastawki i że jak mi wymienią na mechaniczną to ciśnienie się wyrówna. Jak miałbym coś sugerować to nie poprzestawaj na jednym lekarzu i diagnozie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Marek Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Byłem u dwóch kardiologów i to co od nich usłyszałem to że u mnie bardzo ciężko się leczy nadciśnienie.Za tydzień idę do następnego.Bym podesłał wyniki dwóch badań echo serca jakby to coś pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi