Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczycie lęku przed śmiercią podczas głodu

Gość Marek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od pół roku odczuwam dziwny niepok9j przed własną śmiercią, kiedy jestem głodny. Zawsze lubiłem uczucie głodu i niezbyt lubiłem się objadać. Mam 178cm i 55kg, 26 lat. Zawsze byłem niejadkiem i chudy, ale bardzo niepokoi mnie ten stan. Od ponad pół roku zacząłem poważnie rozmyślać, jak to będzie umrzeć, bo na pewno kiedyś umrę, a może to być nawet za chwilę, bo nikt tego nie wiem. Jestem zdrowy, nie mam żadnych chorób... przynajmniej nic o nich nie wiem. Nie chodzę na kontrole do lekarzy, a ostatnie badania, jakie zrobiłem, to były podstawowe do pracy, czyli żadne. Przed pójściem do kardiologa, chcęt zapytać, co o tym sądzicie, co to może być? Nie ukrywam, że mogę posiadać nerwicę sercową, albo załamanie nerwowe, bo ostatnio spotkało mnie kilka dużych nieprzyjemności i nie mówię o fizycznych. Jestem od kilku lat codziennie zmęczony i nie mam na nic sił. Budzę się też zmęzony, czy śpię 4h, czy 6h, czy 8h, czy nawet 10h.Łóżko jest optymalnie wygodne, więc to nie jego wina na pewno. Bardzo dziwne to uczucie niepokoju podczas głodu. Z automatu załączają mi się myśli typu "a co jak zaraz dostanę zawału?", "jak umrę, to będzie całkowity i nieodwracalny koniec, bez myśli, świadomości, obrazów, dźwięków..." itd. Boję się tego. Macie jakieś szacunkowe diagnozy?

Pozdrawiam serdecznie i przepraszam, jeśli to wygląda chaotycznie, czy jest w złym dziale.