Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Utrwalone migotanie przedsionków serca

bajka59

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś ma utrwalone migotanie przedsionków ? Jestem po ablacji w grudniu, migotania mam nadal i dzisiaj mój kardiolog stwierdził, że trzeba zrobić z tego migotanie utrwalone. Co to oznacza i co to zmienia w życiu? Pomóżcie, bo nie wiem co o tym myśleć. Tyle osób ma robione kolejne ablacje, a dlaczego ich się nie *utrwala*?
od trzech lat mialam problemy z migotaniem mialam ablacje i nie wiem ile kardiowersji ale to nic nie dalo zostawiono mnie na migotaniu i moje zycie sie skonczylo ja tego nie toleruje nie moge chodzic a przed kazdymi schodami robi mi sie slabo. lekarze twierdza ze z tym sie zyje ale ja czuje sie jak kaleka i to najciezszego kalibru ,zaczelam miec nawet mysli samobojcze bo tak sie nie da zyc ,czy sa jakies leki ktore pomagaja bo ja testuje juz trzeci i zaden nie dziala albo na krotko ,. ablacje wcale sie nie udaja wiekszosc pacjetow mo nawrot choroby, ja migotanie mialam po trzech tygodniach a potem to juz poszlo ,.mysle ze po krdiowersji rytm mi wroci ale znowu na krotko ,mysle ze pani nie chca wrocic rytmu z tego samego powodu co mi nie wiem jak mam zyc bo to co teraz przezywam jest gorsze niz smierc.amikola
miałam kilkanaście kerdiowersji..po wszczepieniu sztucznej zastawki.Oststnio do domu poszłam zmigotaniem.Pospałam kilka dni biorąc po pół tbl.lexotanu oraz stosowałam masaż stóp. Teraz mam rytm zatokowy.Ciekawe na jak długo?
Gość STEFANEK

ja mam migotanie utrwalone od 5 lat . lekarstwa ,zażywam na inr , oraz inne .. czuję ....si.e względnie mam 63 lata ,badania raz w miesiącu ,inr ,mam od 2 do 3 norma tak mam 2,17, do 3. aby tak dalej aby do 70 lat i starczy ..daj boże ..

Ja mam migotanie utrwalone od 2-ch lat, lekarstwa:Xarelto 20mg- nie muszę robić badań na inr .czuję się źle, mam zachwianie równowagi. Jeden lekarz proponuje mi ablację, inny mówi że tylko ablację z rozrusznikiem, ale gdy uszkodzi się rozrusznik to się od razu umiera. Mam pytanie do Stefanka czy miałeś robioną ablację lub propozycję zrobienia ablacji.

Ja mam utrwalone migotanie przedsionków utrwalone już 6 lat i czuję się względnie i 5 lat dorabiałem jako ochroniarz ,,raz w miesiącu robię INR ,biorę też lekarstwa jak mi kardiolog wyznacza ,raz w miesiącu badania u kardiologa ,jak EKG ,,I badania krwi cukier mi się pokazał mało ruchu ale teraz wolne spacery i będzie ok. i dieta ..

Dwie dodatkowe osoby, które miały przypadki migotania przedsionkow przy braniu wierzbownicy. Po odsunięciu wierzbownicy, nie było więcej tych problemów. Branie wierzbownicy trwalo dluzej (kilka tygodni u pierwszej, około roku u drugiej). W sumie trudno powiedzieć, czy wierzbownica była bezposrednia przyczyna, czy tez wzbudzila inne leki.