Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Problemy po dwoch ablacjach

Gość Patryk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich bardzo. Mam ogromny problem z ktorym nie moga sobie poradzic nawet lekarze.Mam 28 lat i w wieku 18 blat wykryto u mnie arytmie. jestem po dwoch zabiegach ablacji i jest duzo lepiej ale od ostatniego zabiegu (4 lata temu) mam mocniejsze uderzenia serca czesto podczas stresu albo wysilku( oraz czesto bez powodu) dostaje takie mocne uderzenie serca po czym sie baaardzo zle czuje. Czuje jak bol w gardle od tego bicia serca, glowa mnie boli i w czesci potylicznej glowy jak bym mial bardzo wysokie cisnienie, mam ochote glowe rozbic o sciane, doslownie. Od 4 lat chodze do lekarzy zaden nie jest w stanie stwierdzic co mi dolego mowiac ze serce mam zdrowe po ostatniej ablacji. Zaczalem sam probowac szukac problemu i kupilem sobie ECG. Udalo mi sie podczas tego zlego samopoczucia zarejestrowac dodatkowe skurcze serca( lekarz powiedzial ze to przez niedobor magnezu) Czy jest ktos kto moglby przeczytac moj zapis ECG i mnie chociaz troche nakierowac ? Prosze o pomoc

Gość Francesca

To moga byc dodatkowe skurcze. U mnie takie wystepowaly/wystepuja po stresie, paleniu fajek,piciu alkoholu lub kawy, braku witamin,magnezu, niewyspaniu. Kilka razy mialam takie mocne walniecia po ktorych az sie slabo poczulam,musialam sie polozyc i wlasnie tak jakby mi cisnienie w glowie nagle skoczylo. Trwalo to b krotko bo po kilku sekundach sie uspokoilam. Nie wiem czy o to ci chodzi? Mialam takie walniecie tez w czasie noszenia holtera ale nic nie wykryl

Gość Francesca

Ps. Jaka miales wykryta arytmie przed ablacjami?jakie miales objawy i wykazalo ci ja ekg?

Ja mam tachykardie ale holter nic nie wykazal. Mam tez wypadanie platka. Lekarz jeden mi wspomnial ze ablacja jest jedna z metod leczenia takich tachykardii

Dziekuje za wiadomosc. Mialem czestoskurcz nadkomorowy arytmie z zespolem WPW. Dokladnie tez takie mam odczucia, przy tym uderzeniu az mnie szyja boli i pozniej jak by ciscnienie skoczylo bardzo wysoko i mam tak czasem nawet przez cala noc i caly dzien przez co nawet spac nie moge. Na EKG nic nie wykazuje. chociaz kupilem swoje ekg i udalo mi zarejestrowac to uderzenie od ktorego sie zaczyna to zle samopoczucie. Ponad to od ostatniej ablacji (4 lata temu) nawet jak leze czy spie to czuje ze serce bije mocniej, czasem nawet ze az caly sie bujam. A juz u Ciebie wszystko ok po ablacji ? nie miewasz juz takich sytuacji z sercem ? U mnie to wszystko dzieje sie czesto bez najmniejszego powodu, nawet jak sie przebudze i sie swietnie czuje to wystarczy ze wstane z lozka albo przekrece sie w lozku na drugi bok i jest koniec z dobrym samopoczuciem.