Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Objawy sa a na holterze nic?

Gość Francesca

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Francesca

Hej.  Wiele z was tu pisze ze mialo na holterze dodatkowe pobudzenia,tachykardie etc. A ja mam objawy, jak mialam zalozonego holtera to mialam mocna tachykardie,az musialam wziac silny lek uspokajajacy i mialam tez szarpniecia serca,te dodatkowe skurcze, jedno takie mocne walniecie ze az podskoczylam. A holter nic w tym czasie nie wykazal. Nie mam wykresu z tych minut bo dali mi tylko opis z podsumowaniem i bylo tam tylko ze w nocy mi serce przeskoczylo jedno bicie 2 razy ale to lekarz powiedzial ze normalne.

Gość Francesca

Mialam 1 tachykardie, bylo to w czasie gdy mialam tachykardie codziennie,nawet kilka razy,zawsze po przebudzeniu. I tak samo mialam jak mialam zalozonego holtera. Tachykardia po obudzeniu. Jedna ale mocna i u mnie one zazwyczaj trwaja (trwaly bo teraz krocej) pol godziny. Serce mi walilo mocno i b szybko. 

Gość Francesca

Nie wiem ile uderzen na min bo nie licze nawet w tych momentach bo bym jeszcze w wieksza panike wpadla ale na pewno grubo ponad 100. Kardiolog tylko czytal opis mojego holtera ktory opisal inny kardiolog i tam sa rozne te skroty i ile tego wystapilo i we wszystkich mialam "0". A ja czuje czasami te skurcze dodatkowe i na pewno sobie ich nie wymyslam a tachykardia jak mi ruszy to na calego.

Gość Francesca

Pawel pociesze cie, jal bylam na ostrym duzurze z moja tachykardia to lekarz mi wytlumaczyl co to sa te dodatkowe skurcze i ze "nikt jeszcze od nich nie umarl" ;), one nie sa grozne ale wiem ze potrafia byc b denerwujace. Mnie bardziej martwia tachykardie

Gość Paweł

U mnie także w stresie jest więcej Ale nie w sytuacji stresowej Ale np. Kilka godzin po dodatkowo w czasie wysiłku albo zmiany pozycji ciała takiej bardziej gwałtownej... Ale najbardziej odczuwalne sa w spoczynku np w czasie leżenia

Eh, przykra sprawa teskurcze wybijaja mnie z rytmu

Gość Francesca

Tak wiem u mnie tez jakis czas po stresie. U mnie to wszystko wogole sie pojawilo rok po urodzeniu dziecka, ten okres byl dla mnie i jest b stresujacy.ja mam zawsze te objawy w spoczynku, uprawiam sport,moge cwiczyc godzinami i nic mi nie jest. Bierzesz magnez? Bierz duzo i kup taki dobrze wchlaniajacy sie, ogranicz calkowicie uzywki i jedz duzo owocow i warzyw. No i nie stresuj sie ;)ps. Ile masz lat? 

Gość Paweł

No właśnie ze sportem teraz się rozstalem. Ale wcześniej byłem bardzo aktywny dopóki nie było tych skurczy. Bo po biegu w czasie wysiłku trochę ich jest.

Lykam od czasu do czasu Aspargin czy Kalizpoz.

Mam25 lat. A Ty?

Gość Francesca

Ja mam 34 lata. Mi aspargin wcale nir pomagal tak bardzo,chociaz mi go kardiolog polecil. Dopiero jak sobie kupilam cytrynian magnezu i biore podwojna dawke to czuje ze dziala. I trzeba brac codziennie przez dluzszy okres

Gość Francesca

Od stycznia mam to mocniej. Zaczelo sie od grypy zoladkowej i wtedy mialam naprawde horror. Nie moglam spac,przy kazdym wybudzeniu tachykardia b mocna, trafilam wtedy na ostry dyzur w nocy. Prawdopodobnie sie odwodnilam i przez to mnie mocniej wzielo. Teraz jest juz lepiej duzo ale dalej mnie lapie czasami. A wczesniej mialam dodatkowe skurcze czasami od lat,ale rzadko i nie zwracalam na nie uwagi.kiedys palilam fajki to pamietam po wypaleniu duzej ilosci potem w nocy mnie bralo,raz po red bulu mnie wziela tachykardia, potem po alkoholu sie zaczelo na 2 dzien rano. Jeden kardiolog z polski (bo ja mieszkam na stale za granica) powiedzial mi ze mam wypadanie platka i to przez to i ze mozna nawet od tego zemdlec. Ty miales robione echo serca? Moze tez ci platek wypada