Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Pan_anonim
Witam. Mój problem zaczął się około roku temu. Z pewnych (znanych mi) przyczyn czułem ciągły strach. Gdy tylko odzywał się telefon serce zaczynało bić jak szalone. Strach ten odczuwałem przez 8 miesięcy. Prawie każdej nocy przez to nie mogłem spać. Serce biło wtedy jak szalone, dosłownie łomotało w klatce. Po 8 miesiącach wszystko się wyjaśniło i przestałem się bać. Wtedy właśnie zacząłem czuć ucisk na sercu. Czasami miewałem sekundowe arytmie serca (nie wiem czy to 100% arytmie ale czułem jak serce fixuje momentalnie) ale wszystko wracało po tej sekundzie do normy. Jako, że miałem dostęp do urządzenia badającego prace serca zrobiłem sobie badanie. Wykres wyszedł dziwny. Tam gdzie powinna być jedna kreska zstępująca robiły się jakby 2 w małych odstępach czasowych. Postanowiłem pójść z tym do szpitala. Tam mnie podłączyli pod takie samo urządzenie (z tym ze cyfrowe) i wyszło coś podobnego. Przebadano mi krew, zrobiono usg serca i wszystko było ok. Z czasem wykres zaczął wychodzić normalny a ja zapomniałem o problemie. Teraz po pół roku zaczynam czuć ucisk na sercu. Nie wiem co mam robić. Czy miał ktoś może coś podobnego?
czy to urzadzenie to bylo EKG? moze moglbys zamiescic skan... Wiesz to moglo byc wynikiem stresu, jesli inne badania wyszly ok to nie martw sie i ciesz sie ze ci przeszlo, ja mam nerwice lekowa i mi nie przexhodzi a to jest koszmar juz chyba lepiej faktycznie na cos chorowac niz to miec takze jesli czujesz sie zdrowy i takie masz wyniki to sie nie martw a jesli masz skan EKG to zamiesc gdzies link albo cos, przyjrzymy mu sie :)