Ewcia2 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Dzięki Magdaqwe dużo się od ciebie dowiedziałam kochana.Boję się żeby to już nigdy nie powróciło i żeby żyć normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Magdaqwe Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Ewcia2, rozumiem Twój strach. Każdy z nas ma obawy. O wszelkie wątpliwości pytaj lekarza. Bierz leki, dbaj o siebie, myśl pozytywnie i będzie dobrze 🙂 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Ewcia2 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Do Magdaqwe napisz mi jak to było z tą miesiączką?Jak przechodziłaś na zastrzyki?Chodzi mi np.wczoraj wziełaś xarelto 20mg i dostałaś miesiączkę to na drugi dzień już nie brałaś xarelto tylko clexan?Jaką dawkę brałaś?i ile razy dziennie?Bo ja mam miesiączkę bardzo obfitą i nie widać końca.Boje się że mi się nie skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ewcia2 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Do Magdaqwe napisz mi jak to było z tą miesiączką?Jak przechodziłaś na zastrzyki?Chodzi mi np.wczoraj wziełaś xarelto 20mg i dostałaś miesiączkę to na drugi dzień już nie brałaś xarelto tylko clexan?Jaką dawkę brałaś?i ile razy dziennie?Bo ja mam miesiączkę bardzo obfitą i nie widać końca.Boje się że mi się nie skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Magdaqwe Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Dokładnie tak jak piszesz - dzisiaj wzięłam Xarelto 20mg, a od jutra Clexane o tej samej godzinie co Xarelto aż do dnia kiedy miesiączka mi się na 100% skończyła. Clexane brałam raz dziennie, a dawka była uzależniona od wagi (0,8 lub 1,0). Co do swojej dawki porozmawiaj z lekarzem. Teraz poczekaj, może miesiączka sama się skończy i nie będziesz musiała kombinować jak ja. A że jest obfita i dłuższa niż zawsze to wydaje się normalne przy lekach rozrzedzających krew. Gdyby krwawienie było bardzo obfite i trwało długo może będzie trzeba zrobić morfologię zeby zobaczyć czy anemia sie nie wkrada przy tak dużej utracie krwi. Ale to na spokojnie. Poczekaj na koniec miesiączki 🙂 Nic nie zmieniaj na własną rękę, zawsze zasięgnij opinii lekarza. Pozdrawiam 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Magdaqwe Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Jeśli dzisiaj dostałam miesiączkę to nie od razu przechodziłam na Clexane bo miałam nadzieję, że może tym razem będzie inaczej ale inaczej nie było. Za 2 dni miesiączka tak się rozkręcała, że musiałam przejść na Clexane, żeby normalnie funkcjonować. W nocy jak wstawalam do toalety to czułam jak wszystko ze mnie wypływa, czasem nie zdążyłam dojść do toalety. Za dnia zmiana podpaski co 1-1,5h. Gdyby miesiączki nie były aż tak obfite i w końcu kończyłyby się to wcale bym na Clexane nie przechodziła, ale że bardzo mi to utrudniało funkcjonowanie, miesiączka mogła trwać bez końca (dotrwałam do 3 tyg, później wzięłam Clexane), do tego obawa czy w końcu nie dostałabym anemii spowodowało, że musiałam znaleźć na to sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewcia2 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Do Magdaqwe a teraz jak to robisz?Bierzesz xarelto i jak zaczyna ci się @ to clexan bierzesz raz dziennie?I dawkę dostosowaną do wagi?Napisz mi dokładnie bo ja nie wiem co robić.Okres mam cały czas i się nie kończy i non stop leci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Magdaqwe Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Ja już w tej chwili leków nie biorę. Ile trwa już Twój okres? Jak chciałam przejść na Clexane to dzisiaj zamiast Xarelto bralam Clexane. Podmienialam leki. I wracalam do Xarelto tak samo. Bieralam ostatni dzień Clexane, to na następny już Xarelto. A Ty SKONSULTUJ SIĘ Z LEKARZEM, bo ostry epizod miałaś niedawno. Dawki możesz mieć inne. Każdy z nas jest inny a ja lekarzem nie jestem🙂 Umów się do lekarza rodzinnego, wyjaśnij problem, porozmawiaj. Jak jest mądry to Ci wytłumaczy. Możesz iść do kardiologa tylko zanim się dostaniesz, nawet prywatnie, to upłynie pewnie z tydzień albo dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewcia2 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Byłam dziś u swojej dr.Przepisała mi xarelto 15 na czas okresu i jeżeli po mniejszej dawce miesiączka się nie zatrzyma to mam iść do lekarza Poz.i brać clexan według wagi.Jutro zaczne brać 15 mg i zobaczę czy będzie poprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Magdaqwe Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 O widzisz. Napisz za jakiś czas czy pomogło. Spokojnej nocy 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewcia2 Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Jestem Magdaqwe i napiszę tak że nie zaczęłam tej 15mg xarelto ani clexan,brałam cały czas xarelto 20mg i sam mi się okres skończył wreszcie.Fakt że jest o wiele dłuższy i obfitszy ale sam się kończy.Bałam się że nie będzie chciał się zatrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Magdaqwe Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 No to fajnie, że obyło się bez modyfikacji 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Hej Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Cześć, czy ktos z was podczas brania xarelto miewa krew w kale? Mnie z uwagi na takie epizody i powalała anemię przepisami 15 mg xarelto ale wciąż mam ten objaw...oprócz tego długie i obfite krwawienia miesiączkowe, jestem po zatorowości płucnej 4mc, mam teonbofilie i leki dożywotnio... oprócz tego guza na jelitach który poderwania- gdzie się udać by dobrze ustawić leki... byłam już u 10 różnych kardiologów i brna ciagle w xarelto 😒 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi