Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty uczucie omdlenia kołatanie serca

Mariposa08

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

3 lata tamu bez żadnej przyczyny zaczęło piszczeć mi w lewym uchu, doszły zawroty głowy, uczucie omdlenia kiedy idę gdzieś np do pracy, sklepu jakbym zaraz miała zemdleć. Leczono mnie początkowo na zapalenie ucha. Objawy nie zniknęły. Następnie podejrzenie guza kątkowo móżdżkowego, nerwiaka. Rezonans nie potwierdził tej diagnozy. Od niedawna doszło mi kołatanie serca. Kardiolog przypisala beta25zk po pol dziennie ze byc moze to tachykardia zatokowa. Mimo ze biorę te tabletki raz dziennie to zdarza się puls 80 parę. Hormony tarczy również dobre. Ostatnio nagle spadło mi ciśnienie 80/40. Dzień wcześniej nie imprezowalam nie bylam zmeczona. Zdarzylo mi sie to podczas poludniowego odpoczynku na łóżku. Przez moje objawy ciągłego złego samopoczucia zaczynam opuszczać imprezy rodzinnne, firmowe, uczucie omdlenia nachodzi juz nawet podczas siedzenia. Nie mogę tańczyć bo zawroty, mdłości oraz późniejszy bol głowy nie daje normalnie żyć. Uprzedzam ze przez objawy zaczelam rezygnowac z wyjsc. Nie mam depresji. Lecz jestem zrezygnowana chcialabym to wyleczyc. Niedlugo mój ślub... nie wiem jak to przetrzymam. Chcialabym uczestniczym w nim w pelni zdrowa i korzystac z radosnego dnia..

Gość Mariposa08

Stres ogółem jest. Ale odkąd pojawiły się zawroty mam wrażenie że właśnie tym się nakręcam że boję się że się pojawią i kółko się zamyka. Czym Pani sobie pomogła? Wystarczy jakieś techniki relaksacyjne oraz picie ziół wyciszajacych? Da się jakoś złagodzić te objawy jeżeli bylaby to jakas nerwica?

No to może być nerwica, skoro wszystkie wyniki są w normie. Miałam podobnie. Wydawało mi się , że zaraz zemdleję, zawroty głowy, kołatanie serca. Wyczytałam że mogę mieć problem z zastawkami a wszystkie wyniki w normie. I potem się sama nakręcałam. Ale w końcu wyszło na to, że to nerwica. Na początku brałam leki od lekarza, tylko, ale teraz połączyłam je z olejem hempking (naturalny olej konopny) i wszystko super. Lepiej śpię, nie miewam już tych ataków takich. Jest ogólnie dużo dużo lepiej :) 

Nadal etap poszukiwań. Echo zrobione, wszystko w porządku. Teraz inny kardiolig stwierdza podejrzenie migreny, która może objawiać się wahaniami ciśnienia. Co za tym idzie, dawać takie objawy.

Tylko, że szum w uchu nie pojawia się i znika tylko jest stały.

Leży u mnie także witamina d3 może to też jakiś trop. 

witam, pod wieloma dolegliwościami mogę sie podpisać, piszczenie (ciagle ) w uszach, jakbym miała świerszcze, kołatanie serca (mam stwierdzoną arytmię,czekam na ablację), ciągłe złe samopoczucie, ciągle sie czegoś boję, zawroty głowy, i ta cała sytuacja mnie męczy, ciągle ściśnięta głwa, ciągle piszczenia , co z tego ze biore leki jak czuje sie coraz gorzej, mam taką cichą nadzieję ze ablacja pomoże chociaż też się boję żeby nie było komplikacji itd, nie mam już siły chodzić po lekarzach i mecze sie z tym juz chyba 7 rok ...

7 lat i do tej pory nikt z lekarzy nie zrobił/zaproponował ablacji??? Jak można się zapytać z jakiego rejonu Polski jesteś? Ja też mam wskazania do ablacji, ale... dr. Maciąg przepisał rytmonorm 150 i wróciłem z chorobą o 15 lat wstecz. Biorę 2 tabletki/doba + betaloc zok 50 jedna/doba. Mam obecnie 1-2 (słownie jeden-dwa) skurcze dodatkowe dziennie i co drugi dzień jakąś jedną trójkę lub krótki, kilkusekundowy częstoskurcz. Są dni w ogóle bez skurczy. Czuję się jak młody Bóg i doktor stwierdził, że wstrzymujemy się z decyzją ablacji pół roku. Mam jeszcze drugiego dr. w obwodzie pana Derejkę. We wtorek mam z Nim wizytę to dam znać. ps. Jakie masz wyniki holtera? Jakie leki bierzesz? uważaj, żeby Ci ktoś nie wmówił jakichś nerwic czy innych tym podobnych pierdół.

Gość Mariposa12

Lekarz wykluczyl objawy spowodowane migreną. Owszem mam je ale nie powodują uczucia omdlenia, przyspieszonego pulsu. Tarczyca ok krew oraz usg. Holter ciśnieniowy. Holter ekg(bardzo szybko zaczyna walic mi serce nawet podczas wchodzenia po schodach 180 puls). Prześwietlenie oraz usg organów. EEG. Liczne EKG. Echo serca. Rezonans który wykluczył tętniaka, guza nerwu VIII. Żelazo, potas, sód, magnez w normie. Tracę nadzieję na poprawę kiedy nigdzie nie można znalezc przyczyny a chciałbym zajść w ciążę..

W dniu 16.10.2019 o 15:39, Gość dora 50 napisał:

witam, pod wieloma dolegliwościami mogę sie podpisać, piszczenie (ciagle ) w uszach, jakbym miała świerszcze, kołatanie serca (mam stwierdzoną arytmię,czekam na ablację), ciągłe złe samopoczucie, ciągle sie czegoś boję, zawroty głowy, i ta cała sytuacja mnie męczy, ciągle ściśnięta głwa, ciągle piszczenia , co z tego ze biore leki jak czuje sie coraz gorzej, mam taką cichą nadzieję ze ablacja pomoże chociaż też się boję żeby nie było komplikacji itd, nie mam już siły chodzić po lekarzach i mecze sie z tym juz chyba 7 rok ...

Ja już mam to 20lat, ale wcześniej tylko po alkoholowych imprezach. Od 7-8lat jak są dni zmiany ciśnienia, dni deszczowe, śniegowe i zimne - nie moge kawy wypic, bo atak murowany. Dopada mnie. Badania robiłem wszystkie po 2x łacznie z rezonansem i nic.
Choć ogólnie są lekkie stany zapalne a to w rezonansie, a to w gastroskopi, a to stawy i pęcherz, ciężko mi sie goja rany - wiec podejrzewam jakis wirus. Leczenie nerwic troche tylko pomaga. Najbardziej polepsza mi wiosenna i letnia pogoda, nagłe sukcesy w pracy. Często po kilku dniach „gorszych”, olewam już te ataki i robie swoje - wtedy powoli zapominam. Często miewam Zgagi i refluksy - to jedyne sprawy skorelowane z Waszymi. 

Gość Gosc Magda

Hej,

Mam dokładnie te same objawy (kobieta, 26 lat) Zawroty głowy z nikad, szybkie tętno, uczucie omdlenia i oszołomienia, cały czas kręcenie w głowie i spoczynkowe bicie serca: 85. Byłam na echo serca i wykazało frakcje wyrzutowa serca 50%. Mri głowy jedynie wykrył 2cmx2cm polipa w zatoce szczękowej i znikoma glioze (16mm)w płacie czołowym. Czy moje wyniki mogą spowodowowac te objawy? 

Płakać mi się chce...leczę się od 2 lat ma nerwicę lękowa..biorę depralin X2 oraz egzyste 2x75. Moja kochana psycholog robi co może..i niczego tak się nie boje jak bujania..a wtedy tylko pomaga mi afobam. Pomóżcie jak sobie wytłumaczyć skąd to sie bierze.

Dzień dobry potrzebuje porady.

Zacznę od tego ze moje ciało jest w   dobrej formie fizycznej uprawiam dużo sportu dbam o dietę i odpoczynek i co ważne podczas sportu moje serce osiąga duże przeciążenia 180-190-200 uderzeń na minutę. Podczas tego nie odczuwam żadnego dyskomfortu w sercu anie w organizmie wszystko jest super mimo ze serce wali jak młot.

Z drugiej strony czasem zażywam marihuanę lub kokainę i po zażyciu pojawiają mi się bardzo dziwne symptomy bo po kokainie ma duży dyskomfort w klatce piersiowe kłucie pieczenie małe nerwobóle w okolicach mostka i ta przeświadczenie ze zaraz się zdarzy coś niedobrego stres itd jest to bardzo dziwne uczucie. Ostatnio mialem taki napad ból w klatce poty przyspieszony oddech myślałem ze już po mnie ze to zawał ale ustąpiło.

Dziwne jest to ze po zażyciu nie mam jakoś wielce podniesionego ciśnienia ani tętna to jest nic z tym co mam podczas treningu podczas brania mam 110 ale tez i np 75 i objawy są zawsze. I tez z tego co pamietam nie zawsze tak miałem teraz tylko stres i myśli o śmierci.

Marihuana tez tak działa po zapaleniu czuje jakby bardziej serce i dyskomfort ze jest z nim coś nie tak a puls nie podskakuje  wcale mocno 

I wtedy zaczynaja się te myśli coś się wydarzy itd stres.

Trochę czytałem o tym czy to może być nerwica lekowa?

A po takim jednym napadzie bo to Iuz drugi poszedłem do lekarza zrobił badanie dody posklejał na ciele i wyszło ze wszystko Ok serce zdrowe. Może zrobić jakieś dokładniejsze badanie serca ? Czy można przyjąć ze to nerwica sercowa ?