Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból głowy, oka i widoczna żyła na skroni.

Gość annapanna

Rekomendowane odpowiedzi

Gość annapanna

Mam 34l. od prawie tygodnia mam dziwne objawy.

Zaczęło sie od lekkiego bólu głowy. Od 2 dni boli mnie też prawe oko i oczodół oraz okolica nosa  (ta gdzie kładzie się okulary) i kość policzkowa (przy tym bolącym oku). Zewnętrznie nic na twarzy nie widac ani w oku.

Zastanawiam się nad jaskrą i zapaleniem zatok. Dotychczas ból głowy to było głównie czoło, dziś przemieszczał się ten ból też na tył głowy na potylicę, później tam zanikł i boli góra czaszki, to taki ciężar jakbym nosiła książki na głowie. Na tę chwilę gdy to piszę boli mnie góra czaszki i czoło, oko jakoś mniej, oczodół srednio/lekko + średni ucisk nosa na samej górze (tam gdzie pisałam, gdzie chorzy łapią się gdy mają chore zatoki). Bóle te sa takie same niezależnie od pozycji i tego co robię. Pojawiła sie dziś dodatkowo widoczna żyła na lewej skroni, czyli po stronie normalnego, niebolącego oka.

Dodam że od wczoraj jestem przeziębiona, temp. normalna ale mam lekki katar- nic prawie nie leci lecz gdy pociagam nosem czuję wysoko że tam jest. Lekko od wczoraj boli mnie gardło. Moja mama też od wczoraj jest przeziębiona lecz ona ma normalny cieknący katar. 

Jednak ten ból głowy, oka i oczodołu był kilka dni przed przeziebieniem  dlatego sadzę że przeziębienie nie ma nic do rzeczy....

Jak juz mówiłam myślę o zapaleniu zatok lub jaskrze (widzę raczej tak jak zwykle).

Najbardziej mi na tę chwilę doskwiera ból/ucisk głowy i podstawy nosa. Te wszystkie bóle są raczej średnie, nie biore nic na te bóle ale są dręczące, mam juz tego dość no i boję się co to jest....

Ktoś coś może wie?