Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Serce czy żołądek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od pol roku miewam uściski w klatce piersiowej przy wysiłku, miałem robione wszystkie badania,  EKG,Echo,Holter,Badania Krwi, Proba wysilkowa, RTG klatki.

Czasem zwykly spacer powoduje dyskomfort w klatce lub ucisk w mostku.

Od dłuższego czasu mam problemy z żołaądkiem , wystepuja liczne klucia, ptzelewania, nadmierne gazy, bole itp

Podejrzewam refluks i baketerie helicobacter czy te 2 czynniki moga wywolywac taki stan ? Dodam ze kiedys maialem wykonywana gastroskopie i miałem lekkie zapalenie dwunastnicy i obecnosc baketerii.

Mam 23 lata 173cm i 96kg wagi.

Witam. Mam podobnie, też odczuwam bole w klatce piersiowej, różne kłucia, uciski już od 4 miesięcy. Też miałam różne badania na serce ale nic nie wykazały. Tyle że ja mam stwierdzoną nerwice i lecze sie u psychologa. Bałam się że mam chorobę wieńcową i czasami do dzisiaj przychodzą mi wątpliwości, ale 4 kardiologów mnie badało i każdy wykluczył. Niestety dalej mnie często ta myśl prześladuje. 

Myślę że w twoim przypadku po tych wszystkich badaniach na serce te uciski w klatce są od żołądka albo na tle nerwowym.