Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przyspieszone bicie serca i ból promieniujący do żuchwy

Rafal8989

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 18 lat pierwszy tego typu atak miałem jeszcze w gimnazjum na lekcji wf być może spowodowany był wysiłkiem fizycznym albo tym że przed lekcja zapaliłem papierosa(wtedy jeszcze paliłem sporadycznie), troche się wystraszyłem ale puzniej o tym całokowicie zapomniałem. Potem miałem jeszcze 3 takie ataki w dośc dużych odstępach czasu, dlatego też nie zgłosiłem sie do lekarza, bo pomyślałem że może nie jest to nic groznego, że ma to związek ze stresem itp. Jednak dziś dostałem ataku bólu i kołatania serca w czasie lekcji podczas pisania sprawdzianu, dodam że jestem osobą bardzo nerwową i dziś miałem wiele powodów do zdenerwowania się, dolegliwości te były tak dokuczliwe że zrezygnowałem z dalszego pisania sprawdzianu, poprostu zacisnąłem zęby i położyłem się na ławce. Niewiem co to może być i boje sie diagnozy lekarza, zastanawiam się również czy może byc to spowodowane paleniem papierosów, których niestety w szkole palę dośc dużo. Proszę osoby które mają coś do napisania na ten temat o udzielenie mi jakiejś wskazówki, chciałbym wiedzieć czy może to być coś poważnego.
Ja tez mam coś takiego. Nazywa sie to napadowy częstoskurcz węzłowy spowodowany jest własnie najprawdopodobniej duzymi emocjami i nerwami. Może to być równie dobrze utrata potasu w organiźmie lub zaburzenia czynności tarczyccy. Zgłos sie do lekarza, dlugo trwały częstoskurcz moze spowodować nawet zawał. Ja na początku też sobie nie zdawalam sprawy z tego ze to moze byc grozne do momentu kiedy pogotowie zabralo mnie z domu bylam juz ledwo zywa zaciskalo mnie w kardle nie moglam zlapac powietrza, co chwila mdlalam, teraz jestem na tabletka na sercowych ale prawdopodobnie bedzie potrzebny zabieg kardiologiczny.