Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mrowienie głowy, brak czucia rak i nóg, boląca szyja, omdlenie, dreszcze na głowie

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ogromny problem. Wszystko zaczęło się 2 dni temu w poniedziałek. Rano, około 7:00 wzięłam 1 tabletkę na katar - Sudafed. Gdy doszłam do szkoły ogarnęły mnie dziwne uczucia gorąca i potworne uczucie PIEKŁA w tylniej części szyi. Poprostu jakby mi ktoś grzał kark wrzątkiem. Wczoraj rano gdy wstałam bólu nie było. Przed wyjściem do szkoły mama dała mi Gripex bo ciągle od 3 dni mam katar i stwierdziłysmy, że jestem przeziębiona. Ból rozpoczął się na nowo i trwał przez cały dzień, z tym, że jak wczoraj zasypiałam miałam wrażenie, że patrząc się na żyrandol kołuje mi się w głowie, ale zbagatelizowałam to i poszłam spac. Dzisiaj rano nie mogłam wstać z łóżka. Było mi strasznie słabo. Miałam wrażenie że krew nie dopływa mi do rąk i nóg. Jedyna pozycja w jakiej było znośnie to pozycja leżąca. Na głowie miałam dreszcze a w szyję było mi strasznie gorąco, potem w głowę i znowu w szyję, tak na zmianę. Uczucie było PRZERAŻAJĄCE. Tak jakby cos mnie w szyi blokowało. Bardzo sie wystraszyłam bo mój tata miał ucisk na szyję i miał z tym ogromne problemy. A ja ni z gruszki ni z pietruszki z dnia na dzień nie byłam w stanie wstać na własne nogi... Czy ktoś może wie co to jest? Czy może to być spowodowane zwykłym przeziębieniem ( bo taka jest wersja mojej mamy; że szyję *olać* bo poprostu jestem chora i dlatego było mi tak słabo.) Nigdy wcześniej podczas PRZEZIĘBIENIA nie zdażyło mi sie nie czuć rąk, czy nóg (!) albo imeć takeigo bólu w szyi.. ;(
wszystkie leki dostępne w aptece na przeziębienie włącznie z Akatarem działają tak jak pisze ~marchewa,tak samo *Apap na noc* działa nie najlepiej,mi po nim ciśnienie skoczyło do 180/160 a puls 158,myślałam że już idę do Boga,wzywałam karetkę bo wsiąśc do samochodu niebyłam w stanie.Ale jeśli *zdesperowana* po jakimś czasie ci to nieprzejdzie(jak wyleczysz to przeziębienie) to idż do lekarzy i badaj wszystko co się da.Bo mi te uczucie kołowania i osłabienia zostało,badania porobiłam i jest wszystko OK.Został mi jeszcze do odwiedzenia okulista i najgorsze co może być -ginekolog.Odpisz co tam dalej z tobą ,może ty mi poradzisz coś,może trafiłaś na lepszego lekarza niż u mnie są.
Witaj zdesperowana. Wiem to na pewno, że jedyną drogą do pozbycia się tych dolegliwości jest zapobieganie. Od czterech miesięcy stosujemy w domu preparaty dr Ratha zobacz www.praca-med.biz.pl Nic nas nie bierze, Nie chcę tutaj niczego reklamować ale wszyscy dookoła jakieś katary, grypy przeziębienia a ja nic. Pozdrawiam. Selenijka
Witajcie. Cieszę się,że znalazłam bratnie dusze! Mnie drętwieje głowa (może to śmieszne, ale chwilami mam wrażenie,że chodzą mi ciarki,czy jak kto woli mrówki po głowie) Do tego dochodzi mrowienie rąk w nocy. Kardiolog powiedziała,że to od kręgosłupa. Do jakiego likarza się udać ortopedy,czy neurologa?
Gość Michał_Szcz
Nio to diagnoza szybka i bez ceregieli. Macie nerwicę na dodatek powiedzcie, że za wyraźnie odczuwacie kołatanie serca, mało tego trafiają Was dziwne biegunki, a na zakończenie jak by tego było mało - pogarsza się w momencie - gdy o tym myślicie :D
Witam. Ja raz tak miałem że cały zdrętwiałem normalnie straszne uczucie.Nie wiedziałem co to i zadzwoniłem po pogotowie Zmierzyli mi ciśnienie to miałem 180/90 poza tym wyniki wyszły dobre.Sam nie wiem co to było i nie dałem za wygraną poszedłem do lekarza dostałem skierowanie na różne badania i właśnie w tedy sie dowiedziałem że mam problem ze sercem a dokładnie powiększona lewa komora. Ale czy to drętwienie było od tego to nikt mi na ten temat nie odpowiedział. Dodam iż nie ma dnia bez stresu. Pozdrawiam wszystkich tutaj wypowiadających się
ja tez to mialam ,pozniej mialam dusznosci(. odstep kilka mies) pozniej kolotanie serca puls 130 ciagly strach ze umieram az wkoncu dostalam takiego klucia serca ze pojechalam do lekara odrazu mnie wyslal do psychologa biore 3 rodzaje lekow i jest lepiej choc jak cos dalej przezywam to mam leki ze cos mi sie stanie czy ktos z tego wyszedl i jak?
Witam, Mam 29 lat i problem z omdleniami, które objawiają się w następujący sposób: -uczucie zimnego potu, -ucisk głowy z tyłu ( czasami to mam wrażenie jak by ktoś mi pchał głowę do -przodu), -uczucie mrowienia na głowie -przyspieszone bicie serca i spadek ciśnienia krwi -bladość -drżenie rąk poza tym jestem cały czas osłabiona, mam problemy z koncentracją, mdłości(bez wymiotów). Zaczęło się to na początku 2007 r po ciężkim przeżyciu straty bliskiej osoby. Trwało ok. 3 miesięcy, po czym przeszło. W międzyczasie raz zawieziona zostałam w nocy na pogotowie , zrobiono mi EKG serca(nic nie wykazało), miałam bardzo niskie ciśnienie krwi, dostałam zastrzyk uspokajający i lekarz stwierdził, że to na tle nerwowym. I teraz znowu zaczynam odczuwać te same dolegliwości. Robiłam badania krwi i wszystko OK. Ostatnio powtarza się to coraz częściej. Jak na razie nie zemdlałam ,,do końca*, przeważnie siadam i głowę chowam w kolana, wychodzę na powietrze i jak na razie to pomaga bo zaczynam ,,działać* jak już tylko poczuję jakieś niepokojące objawy. Czy ktoś może mi pomóc? Czy ktoś wie może co mi dolega?
Te omdlenia prawdopodobnie wynikają z nagłego spadku ciśnienia i cukru we krwi.Warto mieć zawsze przy sobie coś słodkiego,najlepiej czekoladę.Mam to samo od czasu gdy straciłam w dzieciństwie dziadka i mamę.Parę dni temu była 20 rocznica śmierci mamy i na nowo wszystko wróciło,lęki i bolesne wspomnienia.To one powoduą haos i zamieszanie w naszym zdrowiu.Polecam melisę sobie pć 3 x dziennie i spacery.Pozdrawiam.
Witaj Agnes, dzięki za odpowiedź. Ja miałam teraz drugą rocznicę śmierci taty i tak jaj u Ciebie wróciło to...Mam nadzieję, że szybko mi minie. Ale najgorsze jest to, że w pracy nie mogę się wogóle skoncentrować, cały czs jestem osłabiona, zmęczona. A co do cukru to w ostatnich badaniach wyszedł mi 70 czyli w normie. Ale może masz rację, że podczas takiego ,,napadu*oprócz ciśnienia spada też cukier, A czy masz jeszcze inne objawy?Ile czasu trwa u Ciebie taki stan? Dziękuję za poradę z melisą i spacerami napewno wypróbuję. Podzrawiam;)
Cześć Majka! Czasami taki stan trwa u mnie parę dni.Niestety ciężkie przeżycia tak łatwo naszej pamięci nie opuszczą,a samo wspomnienie powoduje takie właśnie stany.Trzeba robić wszystko,by odwrócić uwagę od tych myśli,bo to tylko one powodują zamęt w naszej duszy,a ona jak wiadomo boli najbardziej.Najlepsze lekarstwo chyba to wygadać się komuś kto to naprawdę rozumie.Serdecznie Cię pozdrawiam,życząc pogody ducha.
Gość Joanna Paula

Utrata przytomnosci,morwienie tylu glowy lub takze wiekszosci ciala,drzenie ciala,chwilowy paraliz,brak kontroli nad wlasnym cialem - z tym borykalam sie przez okolo 10 lat.Lekarze nigdy nie doszukali sie przyczyny zamiast tego leczyli mnie na padaczke ktorej nigdy nie mialam!!Jedna madra pielegniarka wpadla na pomysl ze moze to niedobory pierwiastkow zrobilam badania - poziom wapnia i magnezu mialam bardzo mocno ponizej normy.Pozostalo jeszcze pytanie dlaczego tak poprzestawialo mi sie we wczesniej zdrowym organizmie.Tu wytlumaczenie jest jedno - zanim gehenna z atakam isie zaczela przezylam traume z ktora przez wiele lat nie umialam sobie poradzic.Stracilam tez wtedy polowe wlosow z czasem za pomoca preparatow odrosly,ale omdlenia trwaly jeszcze wiele lat.Gdy nadchodzi atak a nadchodzi w miare powoli polecam modlitwe bardzo mi pomagagala udalo mi sie tak udaremnic tak wiele omdlen.Oczywiscie swieze powietrze, zimno dla orzezwienia a ponad wszystko oprocz modlitwy ktos bliski obok kto potrzyma za reke i w ten sposob *zatrzyma *nas wsrod zywych i nie odplyniemy.Pozdrawiam Wszystkich serdecznie.