Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silny swiatlowstret ,pieczenie oczu, powiek, smugi światła

Gość Jadzia

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry , mój problem zaczął się około 5 miesięcy temu ,końcówka lata po dniu spędzonym na basenie. Tego dnia zaczęły mnie silnie piec oczy wiec poszłam z tym do okulisty ktory stwierdził zapalenie brzegow  powiek i przepisał lek tobradex który nic nie pomógł,  wiec kazano stosować  dexafree po którym oczy po zakraplaniu zaczęły mnie palić szczególnie w kącikach oczu,potem kolejny okulista masa leków sterydów ,nawilzajacych, przeciwalergicznych , dostałam raz silnych duszności po którychs kroplach z kolei , stan oczu z każdym dniem coraz gorszy ,zamazane literki , zaczely mnie razić latarnie ,światła aut ,lampy w domu ,zaczęłam widzieć otoczki i cały czas utrzymywalo się pieczenie szczególnie powiek i przy rzęsach, najgorsze ze lekarze nic nie widzą badania oct ok ciśnienie w normie, badania na nuzenca 2 razy i wykluczono choroby reumatologiczne i tarczyca ok , jedynie niedobór wir d3 i mala wada astygmatyzm 0,5 ,0,75 , na rezonansie drobne zmiany zapalne w sitowiu, błagam o pomoc bo juz nie mam sił wstawac lekarze mówią ze to na tle psychogennym, a mnie tak razi światło ze ledwo z domu wychodzę okulary  nic prawie nie dają czy ktoś się z czymś takim spotkał? :(((