Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, zatoki, zmęczenie i osłabienie

Gość Patrycja889

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich,dzisiaj byłam u neurologa i przepisał mi PROPRANOLOL,czytałam juz na forum o tym leku,ale jednak znowu mam obawy co do niego,poniewaz do tej pory po wsyztskich lekach czułam sie gorzej,za niedługo mam egzamin na prawa jazdy i chciałabym czuc sie *normalnie*chociaz tak to juz dawno sie nie czułam i wiem ze długo jeszcze nie poczuje....teraz doszły nowe problemy;(moja babcia lezy w szpitalu i juz tylko czekac na ostatecznosc;(i jak tu sie połapac w tym swiecie kiedy juz jest lepiej,a za chwile wysztsko sie wali....to *tylko*babcia,ale jednak wychowała mnie przez pierwsze 13 lat kiedy rodzice wychodzili do pracy i była u nas dzien w dzien i mozna ja nazwac moja 2 mama;(ostatnie lata juz nie pozanwała ludzi,juz sie do tej mysli przyzwyczaiłam,ale jednak ta mysl ze cąły czas jest:(...no a teraz....
Z tymi lekomanami mnie wkurzylas,bo sama nie bylas lepsza.A tak na dobra sprawe co Ty mozesz wiesziec o lekach,takich lekow nie da sie rzucic z dnia na dzien i nie bajeruj,bo znam je lepiej niz Ty.Masz 23 lata,nie mowie ze o zyciu nic nie wiesz,ale zaloze sie ze ja wiem wiecej,i wiecej przykrosci mnie w nim spotkalo i jeszcze spotka.Wogole gadasz jak z jakiejs sekty wiec spadaj,takich tu nam nie potrzeba.Mamy siebie i to nam wystarcza.A zamieszania nie narobisz bo sie nie damy.Wiec nie pojawiaj sie wiecej,zegnam. Ludzie tu maja prawdziwe problemy,a nie bajerowanie!!!!!
Patrycjo889-nie boj sie,propranolol jest na uspokojenie serduszka,sama bralam go kiedys.Teraz biore duzo silniejsze leki.Mozesz mi napisac jak masz go dawkowac?I czy jeszcze cos dostalas? Wiesz co Ty masz teraz babcie,ja przechodzilam to rok temu z tesciowa,takze wiem co czujesz i jest mi z tego powodu przykro.To czekanie jest najgorsze.A moja tesciowa zmarla na raka zoladka,koszmar.Choroba wykonczyla ja w cztery miesiace wiesz co to byl za szok.Popatrz na to z drugiej strony,nie bedzie sie juz meczyla,co prawda jest to ciezkie dla bliskich to jest nie podwazalne.Ale czy Ty chcialabys sie meczyc,bo ja juz wiem ze nie,zadaj sobie to pytanie.
aga-mam przyjmowac 3 tabletki na dobe,myslisz ze na uspokojenie to pomoze?.Moja babcia jest juz w dosyc podeszłym wieku,a wsyztsko stało sie w piatek,upadła u siebie w pokoju i wczoraj zabrało ja pogotowie,ma cos z biodrem,ale juz szans nie ma....kwestia dni:(gdyby była młodsza to jeszcze operacja by mogła byc,jednak ona ma 92lata(tj prababcia).Z jednejs trony juz dawno sie przyzwyczaiłam ze ja straciłam od kiedy juz nas nie pozanwała,ale jednak mysl ze była cały czas.Do tej pory poznawała tylko swojego syna tj mojego dziadka,a teraz w spzitalu juz nawet go;(Cały czas jest na tabletkach nasennych bo kiedy tam trafiłą to jeszcze wołała cały czas po imieniu dziadka.Ostatnio przeczytałąm taka ksiazke tj *zycie po zyciu* dlatego wiem ze bedzie jej lepiej kiedy juz nas opusci.Tutaj miała swoj swiat,nic nie mowiła,cały czas tylko chodziła po domu i nie wiedziała gdzie jest,a wiem ze tam bedzie szczesliwa,kiedy bedzi emogła juz racjonalnie na nas spogladac z gory.Jednak zawsze jest ten smutek po utracie kogos bliskiego....
Tak Patrycjo prawidlowo bieze sie je 3x na dobe,serduszko sie uspokoi zobaczysz.Tylko kontroluj tez cisnienie jesli masz taka mozliwosc,dobrze.Masz racje co do babci,pewnie ze lepiej bedzie jej TAM na gorze.Wiadoso smutek zostanie bo to bliska osoba to normalne,ale po co ma cierpiec,prawda!
Witam was,jestem tu nowym użytkownikiem.Prosiłabym o pomoc,gdyż od jakiegoś czasu mam baaaardzo silne zawroty głowy ...do takiego stopnia że muszą mi pomóc utrzymać na nogach a co gorsza położyć na łóżko.Bardzo boję sie nie wiem co to jest...nigdy nie miałam takich problemów ..Gdy zaczynają się zawroty to towarzyszą im ból głowy co przy tym czuje że tracę grunt pod nogami ...proszę pomóżcie