Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zespół wazowagalny t. wazodepresyjny a ciąża

hanna171

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałabym sie upewnić w następującej kwestii. Mam 23 lata, rok temu wykryto u mnie Zespół wazowagalny t.wazodepresyjny. Omdlenia występują u mnie bardzo rzadko, tylko przy bardzo intensywnym wysiłku fizycznym, np. gdy biegnę i drastycznie się zatrzymam to wtedy mdleję. Gdy byłam u ginekologa dowiedziałam się, że nie mogę brać tabletek antykoncepcyjnych, że dopóki nie urodzę dziecka pozostaje mi tylko używanie prezerwatywy oraz to, że jest szansa duża, że mój organizm nie utrzyma ciąży, czyli nie donoszę jej. Czy może ktoś w tej kwestii konsultował się też z innymi lekarzami bo ja z dwoma i to samo mi powiedzieli. A nie ukrywam, że w najbliższym czasie chciałabym się starać o dziecko, tylko boję się, że i tak je stracę.
witaj hanno myśleże jest produkt który może by ci pomógł ja chodziłem po lekarzach 5 lat i nic nie wskurali dowiedziałem się o produkcie przez telefon i spotkałem się z osobą z ciekawości żeby mi powiedział a coś więcej idała do poczytania dzisiaj dziękuje za tą informację i stosujemy go z rodziną profilaktycznie,mojego kolegi znajoma portoniła 2lub3 razy i była znów w ciąży ,zaczeła go stosować bo to jest produkt który mogą wszyscy stosować,i jak zrobiła wyniki po 3 miesiącach to lekarze stwierdzili ze ma organizm 18-letniej dziewczyny pozdrawiam podam Ci nr. tel jesli będziesz chciała o coś zapytać Zbyszek Wójcik -0663-306-865
Mam w kwietniu 18 lat ...przez ostatni tydzien byłam na diagnozie i stwierdzili, że mam zespół wazowagalny!Od 5 lat mdleje albo jak wstaje szybko,po wysiłku zdarza sie lub nagle....troche sie zdziwilam bojak do tej pory lekarze a w szczegolnosci pogotowie jak mnie zabieralo, mowili do mnie: *nie histeryzuj, wstawaj pokaz sie skonczyl*. Czytam wypowiedz Pani Hanny i czy to jest mozliwe, ze moge miec problem w pozniejszym wieku z ciaza?
Ja miałam stwierdzony zespół wazowagalny typ. wazodepr. kilka lat temu. Moja ginekolog (znany specjalista) nie miała żadnych przeciwskazań odnośnie ciąży-urodziłam dwoje zdrowych dzieci. Na szczęście porody przebiegły bez omdleń, jedynie musiałam leżeć, a nie rodzić na stojąco co jest teraz b.modne. Lekarze niestety nie znają często tej choroby i np.śmieją się, mówią aby przestać panikować itd.a przecież reakcja ta jest ODRUCHEM - czyli mimo najszczerszych chęci nie można nad nim zapanować. Przy drugim porodzie miałam bardzo młodą lekarkę i ona wiedziała o co chodzi i podeszła poważnie do sprawy.