Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ciągły pisk w głowie

abdul49

Rekomendowane odpowiedzi

Moje rady dla osób, którym właśnie zaczęło piszczeć, a z badań wychodzi, że są zdrowi:

- szybciutko do psychiatry po leki, żeby nie pogłębiać lęku i nerwów, które z kolei zwiększają wrażliwość na pisk i utrwalają go (psychiatrzy często mają pacjentów z szumami i piszczeniem w uszach)

- nie wolno siedzieć w ciszy, polecam zainstalować sobie na komórce aplikację generującą dźwięk deszczu lub inny jednolity szum i przebywać w nim 24h w taki sposób, aby pisk był odrobinę głośniejszy niż szum tła (bardzo ważne, aby nie zagłuszać pisku)

- łykać omege 3 + auditon (chodzi o witaminy z grupy B)

- nie wsłuchiwać się w pisk, nie sprawdzać co chwilę czy piszczy, zająć głowę i uszy czymś innym - chodzi o to, żeby tego pisku nie utrwalać w swojej głowie

P.S. Czy jest na tym forum ktoś, komu przestało piszczeć samoistnie np. po 3 miesiącach?

Chętnie popiszę ze wszystkimi osobami, które mają problem z piskiem:

obywatel19xx@gmail.com

Edytowane przez kml86

Mnie piszczy w głowie ( a przynajmmiej takie wrażenie odnoszę - być może mylne - ale właśnie w głowie nie w uszach ) od niepamiętnych czasów , chyba jeszcze za dzieciaka , aczkolwiek nie było z pewnością tak intensywne ....niczym nie zmącony wieczny pisk ...Z biegiem lat nauczyłam się z tym żyć i nie koncentrować na tym cholerstwie , ale jest to upierdliwe , i chyba nie do pozbycia ....