Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kaszel po bajpasach

Gość WSK

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem 3 miesiące po operacji bajpasów a 4 miesiące po drugim zawale.Chciałem nadmienić iż z tą chorobą nabyłem się dodatkowo kaszlu.Zostałem poinformowany,że to po lekach.Okazuje się że kaszel nasila się do tego stopnia że sen jest moim marzeniem. Kładąc się na kanapie mogę poleżeć góra 40 minut bo zaczyna mnie męczyć i muszę wypluć śluz z przełyku.Bardzo proszę o jakąś poradę POZDRAWIAM! WSK.
Witam! Nie jestem lekarzem ale radze wybrac sie do niego w celu zmiany przepisywanych lekarstw. W dzisiejszych czasach jest mnóstwo podobnie działających farmaceutyków. Leki (lub jeden z nich), które teraz zazywasz moga powodowac u Ciebie kaszel wiec moze lekarz przepisze Ci jakies inne (inny) które nie beda powodowac odruchu kaszlowego. Wiem to z wlasnego doswiadczenia bo sam mialem kiedys taki problem (leki nan nadciśnienie) i na szczescie lekarz (pani Profesor z Kielc-swietna lekarka) tak mi je zmienil ze mam juz z tym spokoj. Pozdrawiam!
Gość Też po by-passach
Oczywiście zmiana leków może Ci pomóc.Ale jest pytanie zasadnicze kiedy robione miałeś USG płuc. Po takim czasie od operacji powinieneś mieć zrobione minimum 2-3 razy.To jest konieczne do sprawdzenia czy nie masz wody w płucach./bardzo częste po by-passach/ Lekarz bedzie znajdywał 100 powodów ,żeby Ci tego skierowania nie dać, ale dopuki skierowania nie dostaniesz nie wychodż z gabinetu.