Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle w klatce piersiowej po alkoholu

Gość mitaka

Rekomendowane odpowiedzi

Po zażyciu niewielkiej ilości wieloprocentowego alkoholu mam bardzo silny ból w klatce piersiowej, który przechodzi po ok. od 5 do 10 min. Po tym czasie mogę spożywać alkohol dalej bez dalszych niepożądanych efektów. Gdy pytałam się mojego lekarza stwierdzali ze nie mam powodu do obaw i to nic poważnego. Ostatnio zaczęłam zażywać tabletki antykoncepcyjne , po tygodniu zażywania, w nocy dostałam ataku kołatania serca. Ginekolog stwierdził, ze to nic takiego i spowodowane pewnie było podwyższonym ciśnieniem i mam brać tabletki dalej. Następnej nocy dostałam bólu w klatce piersiowej i zdrętwiała mi cała lewa ręka. Odstawiłam wiec tabletki i udałam sie na wizytę do kardiologa. Pan doktor zbadał mnie i stwierdził ze nie widzi żadnych niepokojących objawów i jedyne co mi przepisał to magnez. Po magnezie bole może zmniejszyły się odrobinę, ale są wciąż dokuczliwe Czy ktoś może wie co mi dolega? Proszę o pomoc.
siemanko tez mam takie bole , ale najczęściej po lewj stronie od mostka. więc to nie serce bylemu lekarza i przepisal mi magnez niewiem mize i troche pomogło. rzucilem palenie bo byślalaem ze to pluca ale tez nie. bóle są ciągle nie wiemmoze jechac do specjalisty do łodzi czy cos ??drętwienie kończyn, tez to mam :/ w nocy śpie na boku ktory mnie nie boli. bojesie o sienbbie
Tez mam te bóle i zapisany magnez - na poczatku pomogl - ale bole wrocily - teraz sie naczytalem o niedoborze magnezu - jedna tabletka to za malo zeby przywrocic prawidlowy stan w organizmie - 6 na dobe przez dwa tygodnie i zobacyzmy rezultaty.