Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wizyta u kardiologa

Gość Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 

Od jakiegoś czasu odczuwam kolorowanie serca tak mi się wydaję, częstotliwość tego jest kilka razy na dzień albo nie ma w ogole, chciałbym iść do lekarza kardiologa ale mam lekkie obawy otóż czy jeśli pójdę do lekarza, a lekarz zrobi mi jakieś badania i wyjdą źle to czy te wszystkie badania wpisuje gdzieś w jakaś bazę danych do której ma dostęp medycyna pracy przy podejmowaniu pracy i może to zobaczyć czy te wyniki badań będą widoczne tylko dla mnie i lekarza i nikt więcej nie będzie miał na to wglodu no chyba że się pochwale, chodzi mi o pracę na kierowcę ciężarówki, obawiam się że po badaniu coś wyjdzie nie tak, pójdę do medycyny pracy przy zatrudnianiu się na ciężarówkę a ten zobaczy moje wyniki i nie będę mógł jeździć ciężarówka 

Podejrzewam u siebie arytmię robiłem podstawowe badania wszystkie są w normie sód potas itp trochę jest podwyższone TSH i myślę że to albo z tarczycy chorobą jakaś serca albo ma wpływ na to psychika nerwy itp, tsh wynosiło jakoś koło 3 

Czy może nawet jak pójdę do tego lekarza on zbada mnie i wyjdzie coś nie tak czy można legalnie z tym jeździć ?

W przypadku zdiagnozowania choroby kardiologicznej zamierzasz to zataić przed lekarzem medycyny pracy?

Nie sądzisz, żę kierowca to zawód dla tylko odpowiedzialnych i zdrowych ludzi? Bo po tym, co napisałeś, to nie jest zawód dla Ciebie.

W dniu 6.12.2018 o 16:50, Gość konik napisał:

W przypadku zdiagnozowania choroby kardiologicznej zamierzasz to zataić przed lekarzem medycyny pracy?

Nie sądzisz, żę kierowca to zawód dla tylko odpowiedzialnych i zdrowych ludzi? Bo po tym, co napisałeś, to nie jest zawód dla Ciebie.

To nie jest odpowiedź na moje pytanie, na podstawie kawałka tekstu nie stwierdzaj że jestem nieodpowiedzialny bo jest to śmieszne, chodzi raczej od pasje którą mam od dziecka 

Czasem stan zdrowia nie pozwala realizować pasji, niestety, zwłaszcza jeśli chodzi o kierowanie pojazdami, gdzie najważniejsza nie jest Twoja pasja, ale bezpieczeństwo, życie i zdrowie innych ludzi, których spotykasz na drodze.

A jeśli piszesz o chęci ukrycia przed lekarzem ewentualnej chroby po to, by "realizować pasję", to jest to nieodpowiedzialne.

I nie ma w tym nic śmiesznego.