Gość Natalia Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Czy ktoś ubiegał się o wczesna rehabilitację kardiologiczna- leczenie po szpitalne. Jakie ośrodki czy szpitale polecacie, które zajmują się takim leczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Barbara Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Jestem po operacji serca. Byłam na wczesnej rehabilitacji kardiologicznej w sanatorium Adam i Ewa w Świnoujściu. Warunki dobre (ośrodek wyremontowany), jedzenie dieta kardiologiczna, zabiegi to ćwiczenia 3 razy dziennie (gimnastyka oddechowa, ogólnorozwojowa, rowerek). Codzienne badanie lekarskie, pomiar ciśnienia i pulsu ( monitorowanie w trakcie ćwiczeń), a oprócz tego ekg, echo serca, próba wysiłkowa w miarę potrzeb. A po za tym spacery nad morzem.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Natalia Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Dziękuję bardzo za odpowiedź. A jak się Pani czuję? Pomogł coś taki wyjazd? Cytuj Odnośnik do komentarza
denwer_2005 Opublikowano 15 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Witam, Z początkiem kwietnia przeszedłem operację plastyki zastawki aortalnej. Zastawka po operacji wygląda świetnie natomiast covid oraz inne powikłania przedłużyły rozpoczęcie rehabilitacji. Mam 29 lat i zastanawiam się jak efektywna jest rehabilitacja kardiologiczna dla osób młodych / w podobnym wieku do mojego? Być może na tej grupie są osoby w tym wieku które wybrały się do ośrodków rehabilitacyjnych i mogłyby się podzielić swoim doświadczeniem? Obydwaj lekarze z którymi miałem styczność po operacji nie byli do końca przekonani czy rehabilitacja jest do końca niezbędna w moim przypadku - zalecana jest napewno dla osób starszych. Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi - dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi