Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa, pomocy:(

Gość Asia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Skołowana90

Martula905

Zgadzam się z Tobą jak jest za dużo czasu wolnego to za dużo się myśli mimo opieki nad dzieckiem porządków i obiadu dla męża jest się "samemu"

Z kilkuletnim dzieckiem nie porozmawiasz na ten temat ,wiadomo...i to narasta,narasta i BUUMM.

Najgorsze jest siedzenie i myślenie. Mnie czasami pobolewa głowa. Czuję taki ucisk chwilami. W niedziele byłam u mojej szwagierki ona robi Mi paznokcie hybrydowe. I tak siedzimy gadamy i gadamy i nagle sobie pomyślałam "kurde już chyba z dwie godziny nie poczułam ucisku w głowie" i uwierzcie że od razu poczułam hahaha

10 minut temu, Gość Nula89 napisał:

Najgorsze jest siedzenie i myślenie. Mnie czasami pobolewa głowa. Czuję taki ucisk chwilami. W niedziele byłam u mojej szwagierki ona robi Mi paznokcie hybrydowe. I tak siedzimy gadamy i gadamy i nagle sobie pomyślałam "kurde już chyba z dwie godziny nie poczułam ucisku w głowie" i uwierzcie że od razu poczułam hahaha

Och, ja mam tak samo, ale z ciśnieniem. Jesteś z mojego wieku ? 90 rocznik ? Napisz też :) Co lubicierobić ? macie jakieś pasje ? ja kocham czytać

Gość Skołowana90

Nula89

Moja mama odkad mam ta chorobę powtarza mi to:

Jeżeli w glowie sobie pomyślisz że będziesz miała duszności,będzie bolala bądź pukala glowa to rzeczywiscie tak sie stanie. 

A jeżeli zaczniesz sobie powtarzać w swojej głowie :

Jestem zdrowa ,zadowolona ,szczęśliwa to nawet na początku ataku odgonisz od siebie te myśl i i rzeczywiście tak będzie. Wszystko stanie się proste i w kolorowych barwach.

Gość Skołowana90

Martula905

Mam umiarkowana obsesję na temat chorób.

Objawia się tym że jak głowa boli to już myślę że mam wylew że jak za ciepło mi się zrobi to zawał albo zejście jak płytko oddycham to choroba płuc. Raz miałam zastrzal pod paznokciem to myślałam że mam czerniaka.Po spożyciu dużej ilości alkoholu miałam biegunkę a ja już że mam nie wiadomo co z jelitami.

Rozumiem Cię.

Ja tez wmawiam soboe że każdy objaw jaki mam somatyczny to od razu jakaś śmiertelna choroba. I lęk że umrę i moje dzieci zostaną bez matki za to z ojcem który bardzo je kocha ale ma wiele wad i nie do końca sobie radzi z byciem ojcem.. Mój tata też ma raka z tym ze prostaty. To chu a jedyna rzecz której sobie nie wmówie

22 godziny temu, Gość Asia napisał:

Właśnie dlatego się cieszę z jednej strony, że udało się odświeżyć wątek, że możemy się na swój sposób powspierać. Inne wątki są z 2010/2012r, więc tam nie ma co liczyć na odzew 😄

Dokładnie przynajmniej można się wyzalic i powspierac nawzajem zawsze twierdzę ze jak ktoś czegoś nie doswiadczy na sobie nie zrozumie☺

Godzinę temu, martula905 napisał:

Ma ktoras z was obsesje na temat zdrowego odżywiania i chorob ? Nie wiem czy już wspominałam, pewnie tak, ale mój tata ma guza mózgu. To bardzo nasiliło moje objawy 😞

Zazwyczaj nerwicowcy wmawiają sobie choroby które mają nasi bliscy ze nam to samo się przydarzy mój Tata miał zawał to przez dłuższy czas to sobie wmawialam,w pozniejszym czasie dostał 3 udary to mi się wydawało ze ja tez na pewno dostanę i tak jest do dnia dzisiejszego😢

2 godziny temu, martula905 napisał:

Napisałabym wam moje dane, ale jesteście gościami, wiec się nie da.

Będę tu jutro, zaloguję się i napiszę do Ciebie ze swoimi danymi, ogarniemy resztę dziewczyn. Problem w tym ze jeśli będzie chciał do nas ktoś dołączyć  to nie przyjdzie do nas żadne powiadomienie, chyba ze któraś z nas zostawiłaby tutaj swoje dane. Dlatego byłam właśnie za GG, bo podalybysmy nr którejś z nas, który jest anonimowy, po czym do grupy byśmy dodawały kto tylko będzie chciał:) Dla mnie messenger to nie problem, jeśli wam pasuje, to może być i tak, tylko dajcie znac w jaki sposób to robimy.