Gość Rafal Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Witam mam 24 lata mam niescalenie mięśnia sercowego z niewydolnością 11% teraz wzrosla do 40% frakcji i lekarze naciskaja żeby wszczepic podskorny kardiowerter defibrylator. Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Leszek55 Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Od dawna masz frakcję 40%? U mnie odstąpiono od wszczepienia kardiowertera gdy frakcja wzrosła ponad 35%. U mnie wielkość frakcji była jedynym kryterium, nie mam niebezpiecznych skurczy komorowych. Jeśli masz taką możliwość poradź się drugiego kardiologa. Z drugiej strony kardiowerter ratuje życie przy nagłym zatrzymaniu pracy serca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rafal Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Od tygodnia. Byłem w Zabrzu na konsultacji i profesor powiedział że nie trzeba zaś w szpitalu gdzie przebywalem naciskaja na wszczepienie przez to że mam wadę serca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość dosia Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Kardiowerter miałam założony pięć lat temu ,wydolność miałam 20% .Pamiętam,że taka była norma żeby myśleć o wszczepieniu.Teraz wydolność mam 35% ,samopoczucie ok.Przy takiej wydolności trzeba dbać o siebie i uważać na przeziębienia organizmu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi