Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kardiowerter / defibrylator serca (ICD)

Gość agnieszka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość topsikret

Gdzie w Twojej wypowiedzi był sarkazm? wiesz, trochę przypał spróbować zapalić, bo co jak wtedy mi się coś stanie? karetka, rodzice będą wiedzieć, że byłem pod wpływem narkotyków (dla nich zioło to narkotyk zły jak każdy inny) no i z drugiej strony, ta niepewność by mnie dobiła i znowu będę sobie wkręcał jakieś akcje o kardiowerterze i będzie niewesoło, a tak być powinno..

T. masz sporo dylematów. Ale nie ma szans by tu Ci ktoś pomógł je rozwiązać. Tylko Ty znasz swój organizm i skoro masz ICD to kozackie czasy możesz raczej tylko powspominać. Bo masz go z jakiegoś powodu. Ja np. miałem blok II stopnia po operacji zastawki, teraz już go nie potrzebuję. Dlaczego Ty masz nie mam pojęcia, może pisałeś ale widocznie nie chciało mi się czytać. No więc jeśli powód jest nadal aktualny to lepiej uważaj na siebie. Pozdro.

Szczerze mowiac - tak, szukam bo jezeli mi nikt tego nie doradzi to wątpie czy sie odwaze a kusi bardzo przecież kardioweter sie moze wlaczyc jak mi bedzie serce bic za szybko, wiec jak to jest? będzie *strzał* czy raczej nic takiego? a poza tym - strzał pewnie byłby raz zeby zwolnić prace serca ale ono przecież nadal będzie szybko bić bo tak to działa po ziole i co znowu będzie uderzać? jak to jest? mam nadzieje ze źle myśle

Gość Gosiakk82

Witam! Jestem tu nowa. Dzis mój Tatuś miał mieć zabieg wszczepienia CRT-D. Niestety dwóch lekarzy poddas zabiegu nie dało rady wprowadzić 4tej elektrody. Tatus ma 75 lat, niewydolnośc serca IV stopnia oraz kardimiopatę rozstrzeniową. Prosze o pomoc!! Kto może taki zabieg wykonać? Jestem z Gorzowa wlkp. Może w Szczecinie? do kogo uderzyć? Gdzie pytać? Tatko ma wszczepiony stumuulator DDD, ale chyba niewiele on już daje, ponieważ w listopadzie stracił przytomnośc, stanęło serce i lekarze ledwo zdąrzyli go uratować. Był 8 dni nieprzytomny... Zmieniono mu leki, teraz bierze Insprę, Diuver, loristę oraz leki obniżające cukier (ckurzyce II typu). Bałagam o pomoc

Witam serdecznie! Nazywam się Agnieszka i mam 30lat,kardiowerter mam już wszczepiony 2lata. Ale oprócz tego także miałam wykonaną plastykę dwóch zastawek mitralną i trójdzielną.Po kardiowerterze tak naprawdę nie widzę poprawy stanu mojego zdrowia wręcz przeciwnie dyskomfort ale po woli do tego się przyzwyczajam.Najbardziej to denerwują mnie leki które tak naprawdę to mi obrzydły,przez całe życie leki, leki mam już dość.A co do kardiowertera to nie jest to coś uciążliwego da się z tym żyć!Pozdrawiam wszystkich!

Basti34 - porozmawiaj z kardiologiem. Myślę, że tu nie chodzi o sam tatuaż o ile o bakterie, które mogą się do organizmu przedostać. W dobrym studio tak na prawdę jest się trudniej czymkolwiek zarazić niż choćby u fryzjera, ale można też przed zrobieniem tatuażu wziąć ochronnie antybiotyk. O tym powinien zadecydować dobrze znający Cię kardiolog.

Gość aneta326

Witam wszystkich bardzo serdecznie! szukam osób którym wszczepiono kardiowerter firmy medtronic z wadliwą elektrodą sprint fidelis. moja mama w 2007roku miała wszczepiany kardiowerter, na początku tego roku podczas wizyty kontrolnej okazało się, że jedna z elektrod kardiowertera ukrusza się i powoduje wyładowania (kardiowerter załączał się przy pracującym sercu osłabiając je co mogło doprowadzić do smierci).okazało się również że koncern medtronic wypuścił wadliwą partię kardiowerterów.w chwili obecnej mama jest już po wymianie uszkodzonej sondy.dowiedzieliśmy się że w związku z zaistniałą sytuacją można od koncernu ubiegać się o odszkodowanie i że najlepiej aby był to pozew zbiorowy.w związku z powyższym faktem szukamy osób którym również wszczepiono wadliwe elektrody i które również chciałyby i są gotowe walczyć o odszkodowanie od koncernu medtronic. bardzo proszę wszystkie zainteresowane osoby o kontakt. pozdrawiam gorąco

Gość aneta326

Witam wszystkich bardzo serdecznie! szukam osób którym wszczepiono kardiowerter firmy medtronic z wadliwą elektrodą sprint fidelis. moja mama w 2007roku miała wszczepiany kardiowerter, na początku tego roku podczas wizyty kontrolnej okazało się, że jedna z elektrod kardiowertera ukrusza się i powoduje wyładowania (kardiowerter załączał się przy pracującym sercu osłabiając je co mogło doprowadzić do smierci).okazało się również że koncern medtronic wypuścił wadliwą partię kardiowerterów.w chwili obecnej mama jest już po wymianie uszkodzonej sondy.dowiedzieliśmy się że w związku z zaistniałą sytuacją można od koncernu ubiegać się o odszkodowanie i że najlepiej aby był to pozew zbiorowy.w związku z powyższym faktem szukamy osób którym również wszczepiono wadliwe elektrody i które również chciałyby i są gotowe walczyć o odszkodowanie od koncernu medtronic. bardzo proszę wszystkie zainteresowane osoby o kontakt aneta326@tlen.pl pozdrawiam gorąco