Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysokie tętno

Gość Joanna1990

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od dwóch tygodni mam problemy z wysokim tetnem. Tydzień temu wyladowalam na SORze z tetnem 140. Wszystkie wyniki w porzadku, morfologia ok, tsh 0,68. Po podaniu czegoś na uspokojenie, tętno troszkę spadło. Endokrynolog zrobił usg tarczycy i nic nie wykrylo. Dodatkowo zrobiłam ft3, ft4, antyTPO, antyTG i wszystko w normach. Ekg robione dwukrotnie i nic nie wykazało.

Ciśnienie cały czas mam optymalne, nigdy nie jest wysokie. Tętno wieczorami w spoczynku ok 85. za dnia każdy mały ruch jest dla serca wielkim wysiłkiem i bardzo szybko się mecze.

jakiego jeszcze lekarza odwiedzić?

Witam U mnie po operacji stwierdzono wysokie nadciśnienie i wyższy puls. Do operacji było idealnie. Po, dostałam leki. Ale obniżały mi zbytnio ciśnienie poniżej normy i słabo funkcjonowałam. Ale ze względu na puls brałam małą dawkę. Doszłam do wniosku, że może to ze stresu i odstawiłam kawę i trochę zadbałam o spokój. Odstawiałam powoli lek. I wszystko się unormowało. Ostatnio po badaniach lekarz kardiolog uznał, że nie muszę brać leków na puls. Jednak Twój puls jest bardzo wysoki. Ja miałam momentami do 95. Myślę, że właśnie kardiolog najlepiej pokieruje Cię do innych specjalistów .