Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Serce staje na pół sekundy

Gość Xyz

Rekomendowane odpowiedzi

Dwa miesiące temu zaczeło mi sie coś dziać z sercem(nierówne bicie i uczucie skakania serca) doszły do tego duszności i kaszel. 

Na miesiąc przeszło i znowu wróciło. 

Jako iż posiadam stetoskop postanowiłam sprawdzić co dokładnie dzieje sie z moim sercem. 

Moje serce przestaje na pół sekundy bić(tak jakby opuszczało jedno bicie) mam przy tym uczucie przewracania serca, kaszel i duszności.

Nie mam kołatań ani nic takiego. 

Ciśnienie 80/50 puls 45

Wie ktoś co to może być i czy nie przeszkodzi mi w uprawianiu sportu ??

Też jakiś czas temu postanowiłem się sam zabadać stetoskopem z czystej ciekawości. Porównuję tony na zastawkach z tym co jest w internecie i coś mi nie gra. Na następny dzień idę do kardiologa na EKG i echo i okazuje się że najprawdopodobniej mam nieszczelność zastawki aortalnej. Zbadalem się bo tak jak tobie mi też "stawało" serce tyle że ja miałem ciśnienie 140/85 przy pulsie 85 w SPOCZYNKU. Jeśli jeszcze obserwujemy ten temat odpowiedź. Bardzo chętnie popiszę.

W dniu 16.10.2018 o 19:34, Gość ZYX napisał:

Też jakiś czas temu postanowiłem się sam zabadać stetoskopem z czystej ciekawości. Porównuję tony na zastawkach z tym co jest w internecie i coś mi nie gra. Na następny dzień idę do kardiologa na EKG i echo i okazuje się że najprawdopodobniej mam nieszczelność zastawki aortalnej. Zbadalem się bo tak jak tobie mi też "stawało" serce tyle że ja miałem ciśnienie 140/85 przy pulsie 85 w SPOCZYNKU. Jeśli jeszcze obserwujemy ten temat odpowiedź. Bardzo chętnie popiszę.

Wykryto mi kiedyś niedomykalność zastawki ale w tak małym stopniu że nic nie trzeba było z tym robić. Badania mam dopiero za miesiąc... Ehh 

Obawiam się również duszności, przez parę minut nie mogę złapać powietrza do końca i kaszle, zawsze dzieje sie to wtedy kiedy serce zaczyna bić nierówno. Nerwicy nigdy nie brałam pod uwagę, na codzień nie mam żadnych powodów do stresu...ostatnio wszyscy mi wmawiają że to na 100% nerwica