Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Betaloc a sylwester z alkoholem

Gość Mikelek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Chciałbym się dowiedzieć czy biorąc raz dziennie, rano, Betaloc 50 ZOK mogę sobie pozwolić dzisiaj na wypicie alkoholu. Wiem, że lamka wina nie zaszkodzi, wręcz przeciwnie nawet, ale chodzi mi o większe ilości (bez przesady oczywiście, wino wciąż liczone w kieliszkach, nie w butelkach). Czy ktoś może wie czy Betaloc wchodzi w jakieś reakcje z alkoholem i jakie mogą być tego efekty ? Już raz, w wakacje, wypiłem większą ilość alkoholu (4 butelki piwa) około 16 godzin po wzięciu Betalocu i nic się nie stało. Nie wiem czy to reguła, czy po prostu miałem fart... Bardzo proszę o opinie i rady, z góry dziękuję i życzę Szczęśliwego Nowego Roku.
Wchodzi w reakcje tak jak inne leki - czyli nie doprowadzac do sytuacji gdy popija sie leki alkoholem. Ale dla mezczyzn radze wyzbyc sie betalocu a przejsc na drozszy celipres - jako jedyny z lekow nadcisnieniowych nie uposledza czynnosci seksualnych i czynnosci prostaty - a reszta - tak - a po dluzszym braniu, w znacznym stopniu. A lekarze jak ich sie o to nie zapyta to wcale nie informuja!
Gość darek baborów
czesc ja biore od nie dawna betaloc zok 50 bo mam wysokie cisnienie i na to chyba lezałem w szpitalu ... ostatnio duzo wypilem i po dwóch dniach odczówam chyba to .... czy nerwica ma takie obiawy ... klucia w klatce ... wysokie cisnienie chwilowe .. jak sie połozylem to przeszło .. czy wiecie co to moze byc .. wyczówam kiedy mam cisnienie .. np poty mnie oblewaja i wali mi mocno serce ... jak ktos wie co mi dolega to prosze o pomoc /// lezałem w szpitalu i badania wyszly dobrze to moje rozpoznanie choroby * Nadciśnienie chwiejne Zespół serca hyperkinetycznego niezupelny blok prawej odnogi p.Hisa RR15080....11060 Morfologia:Ht%46,7 Hb g%15,8 Ermln/mm 5.00 choresterol 162 mg% holter w zapisanym materiale ekg rytmu zatokowego z tendencja do tachykardii (45_89_170min) sporadyczna ektopia .bez pauz.
i Ty te wartosci nazywasz cisnieniem ani jedno ani drugie to nie wysokie zalezy ile masz lat to 150 troche wyzsze niepelny blok tez mozna zyc ja to mam od 25lat i jest ok kardiolog nawet nie zwraca uwagi, nieraz wspomina niepelny blok a i cholesterol chcialabym taki miec.