Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłujący ból w klatce piersiowej

Gość N.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam podobnie,odczuwam iskrzące kłucie przechodzące od pod rzebrem lewym do góry.Ostry kłucie przechodzi szybko i punktowo jak iskry w okolicy serca i lewego płuca.Nie wiem co to jest,w internecie niewiele o tym jest a obiawy które znajduje nie są typowe do moich.Własnie pale sobie papierosa i przestało bolec,ciekawostka:) Byłem z tym u lekarza,nic nie stwierdził,nawet nie chcial mi dac skierowania ta przeswietlenie,uznał, że wystarczy mnie osluchac sluchawką i uchem przy wywiadzie:) Czasami zwijam sie z bólu przez to,wczesniej nie bylo to tak bolesne,mam to rzadko od ok. roku.Dwa razy w miesiącu około.Jest tu na tym forum jakis lekarz który mógl by odpisac,bo widze ze tu odpisują sobie sami interesanci,jakies kółko zwierzen?
Gość zolnierzyk
czesc, a mam male pytanie do Was wszystkich czy byliście w wojsku?? wielu moich znajomych co bylo ze mna na kompani po armii zaczeli miec te dolegliwosci, ja z reszta tez zaden lekarz nic nie wie i nic nie robi aby sie dowiedziec cokolwiek wiecej i jeszcze jedno pytanie, czy macie tez przy tym problemy z gardlem??
Wszystko to z nerwow/stresu. Nie przejmowac się tym zbytnio, tylko udać się do lekarza w celu przebadania (na wszelki wypadek jakichs infekcji wirusowych, chociaz z objawow ktore opisujecie infekcje bym wykluczyl) i spytac sie czy to moze byc od nerwow/czy moze to byc nerwica hipochondryczna. to powinno Waszego lekarza pierwszego kontaktu nakierowac na troszke inny tok myslenia niz tylko fizyczne objawy. Pozdrawiam
Gość Franek, 23 lata
Witam, ja mam to samo od około dwóch tygodni. Miałem coś podobnego około roku temu. Byłem wtedy w poradni od chorób płuc, miałem prześwietlenie i nic mi nie wykryli ! Palę sobie jak mam zjazd na studiach i od czasu do czasu na imprezach. Niestety mój szef pali na okrągło więc *wciągam* codziennie połacie gryzącego (nieprzefiltrowanego) dymu... Do tego dochodzi jeszcze gazowe ogrzewanie w pracy, tzw. *słoneczko*. W pracy dologliwości są nieco drażniące, przeszkadzają mi trochę w normalnym funkcjonowaniu. Kiedy po pracy wychodzę na świerze powietrze czuję się o wiele lepiej, ale po około godzinie od powrotu do domu kłucie powraca i znowu mnie drażni - przeszkadza i niepokoi. Myślę, że wybiorę się z tym znowu do lekarza. Życzę Wam wszystkim powrotu do zdrowia !!! Pozdrawiam !!!
hej ja mam 18 lat i co jakiś czas mnie też tak bolały plecy po lewej stronie. ból nie był stały przychodził nagle przy wdechach i po kilku minutach mijał. ja też myslałam ze to od stresu ale zaczęło mnie bardziej pobolewać no to poszłam do lekarza a on mi dał skierowanie do szpitala gdzie byłam prawie 2 tygodnie leczona na zapalenie płuc. dodam jeszcze ze miałam nie wielką gorączke mozna powiedziec ze stan podgorączkowy(37,2). ja radze isć wam do lekarza:)
do quarter słuchaj nie ważne ile kto ma lat ważne jest to co przeżywa a skąd możesz wiedzieć,że 14 latkowie nie mają żadnych stresów,czasami się zdarza,że nawet 5 letnie dzieci przeżywają gorszy sters niż ty,słyszałeś kiedys o patologiocznych rodzinach? z resztą,każdy przeżywa problemy na swój sposób,więc to co dla ciebie jest śmieszną błahostką,dla kogoś może być najgorszą tragedią w życiu,ale to już zależy od psychiki danej osoby. jeśli nie wierzysz,że w tym wieku można mieć nerwicę,to ja jestem tego żywym przykładem od kiedy sięga moja pamięć miałam problemy z sercem,ciągle się czegoś bałam,nie mogłam w nocy spać,a w wieku 13 lat lekarze byli pewni,że mam zawał,ja tym bardziej,ale po dokładnych badaniach okazało się,że to szok na tle nerwowym czy cos takiego.. do tej pory nie mogę się pozbyć tych objawów,czuję się jakbym miała już 80 lat,a serce niby mam zdrowe.. w ramach dygresji,może na ciebie najechałam,ale nie znoszę ludzi o tak zawężonych horyzontach myślowych i tak sceptycznie podchodzących do życia pozdrawiam,mam nadzieje,że przemyślisz moją wypowiedź
Kurde ja mam 16 lat i pale od około roku i też mam takie objawy, czasem kuje mnie z lewej strony przy sercu ale bardzo często z prawej strony jest to dosyć nie przyjemne i mnie niepokoi. Może wiecie co to może być? Pozdrawiam
Mnie od urodzenia męczą bóle w lewym płucu i jak pytałam lekarza to stwierdził że to normalne. Nie sądzę żeby to było związane ze stresem. Nie palę, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, mieszkam na obrzeżu miasta, więc to nie przez spaliny. Ma ktoś pomysły na to?