Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czy to może być nerwica?

Gość Daria

Rekomendowane odpowiedzi

Zaczęło się od choroby,po której byłam jakaś niespokojna,osłabiona.Miałam przyspieszone bicie serca,kołatania itd.Oczywiście chcąc sprawdzić co to moze oznaczać otworzyłam Internet,gdzie jest mowa o zapaleniu mięśnia sercowego,po czym wpadłam w lekka panikę.Nie mogłam spać w nocy,to serce mi walilo jak oszalale,budziłam sie co godzinę dosłownie.Doszły zaburzenia widzenia,nasilil ból oczu i głowy,ale myślałam ze to po chorobie.Zrobiłam badania ekg,echo w porządku,było dobrze przez parę dni.Aż pewnej nocy obudziłam się mając wrażenie że nie mogę oddychać i takie uczucie duszności i tego że krew nie nie doplywa do mózgu.No i od tamtej pory sie zaczęło.Potem przez parę dni coraz bardziej bolała mnie głowa,takie uczucie ciśnienia,chociaż niby jest dobre.Coś jakby mi się rozlewa takie uczucie gorąca,szum w uszach,co chwila zatkane,uczucie ucisku szczęki,guli w przełyku,kręci mi sie w głowie,rozmazuje mi sie obraz,strasznie bolą oczy,kreci w głowie.Poszłam do lekarza,od razu stwierdzila nerwicę ale nie jestem przekonana.Dwa lata temu też mialam taki ból głowy przez 2 miesiące ale nie był aż tak silny i nie mialam zaworów,ani aż takiego ciśnienia,jesli juz to bardzo rzadko.

Nie wiem czy to naprawdę może być na tle nerwowym...

Gość MichałbezAmbicji

Nie absolutnie żadna nerwica przyjaciółko masz po prostu śmiertelne choroby serca które nie wykryło dosyć szczegółowe badanie jakim jest echo serca, NAPEWNO NIE NERWICA...

a teraz pytania

uprawiasz sport ?

uprawiasz seks ?

palisz/pijesz ?

ile masz lat ?

Dario wynik Echa serca który jest pierwszym z badań obrazujących zmiany fizyczne serca u ciebie rozumiem jest ok. Co od razu wyklucza nam wady serca i inne zmiany anotomiczne. Więc świetnie ! Uspokój się dobrze? Po drugie prosze cie abyś zrobiła badanie tarczycy czyli TSH , FT4 aby wykluczyc zaburzenia hormonalne. Prosze zrób badanie morfologi krwi z rozmazem ręcznym , zrób crp , ob , traponiny sercowe. Koniecznie zbadaj jonogram czyli sód , potas , magnez. Zbadaj mi witamine B12 i D3. 

Jesli zrobisz to wszystko w jakims czasie i wszystko będzie pięknie stawiam na Nerwice , uwierz mi , ty jeszcze nie widzialas objawow nerwicy ojj 😈

Wroc do mnie z tymi wynikami bad do lekarza. Powiem ci co i jak. Ps - nie rob badan krwi wszystkich na raz za duzo krwi 💪

Gość MichałbezAmbicji

No dobra a tak profesjonalnym okiem to daj sobie spokój masz 22 lata jest równo w moim wieku i uwierz że jesteś zdrowa fizycznie, te wszystkie badanie będą cie kosztować fortunę albo będziesz czekać 5 lat lepiej zacznij chodzić na basen, bieganie, seks lub jakieś inne aktywności do tego dieta (zero kur** coli,kawy, chipsów, i glutminianu sodu i innych wzmacniaczy) i będzie dobrze zobaczysz że się poprawi, jeżeli chodzi o badania to bym przy zbadaniu tarczycy postawił 🙂

miłego dnia a ty Pit pod każdym tematem się wypowiadasz ? jak możesz kogoś narażać na takie koszty nie znając żadnych informacji na temat tej osoby jedynie o wspomnianych mroczkach i kołataniach ? to za mało żeby tak po prostu wysyłać kogoś na 15 badań ty myślisz że lekarze tak robią ?....

powodzonka 😉