Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mrowienie i drętwienie lewej ręki

Gość Ania

Rekomendowane odpowiedzi

Droga Aniu jeśli odczuwasz takie dolegliwości powinnaś udać sie do lekarza .Ja mam podobne obiawy orzy nerwicy ale u Ciebie moze to występowac przy innej chorobie więc najlepiej zrobić badania.Może okazać sie ,że to nic grożnego i nie potrzebnie się martwisz.Pozdrawiam Ciebie serdeczne
Nie wiem czy mam to samo ale od 2 dni czuje ból w łokciu lewej reki czasami czuje mrowienie w okolicach kciuka i dłoni ale rzadko ten sam ból czułem 2 lata temu przez chwile bo walnąłem łokciem o podłogę gdy sie pośliznąłem ale to było chwilowe teraz czyje taki ból i on nie jest chwilowy czasami czuć go bardziej w stronę bicepsu on jest tak bardziej miedzy końcem mięśnia a początkiem łokcia w dodatku nic ciężkiego nie nosiłem ani żadnych ciężkich prac nie wykonywałem. Co to może być z góry dziękuje za pomoc.
Mam 18 lat i co noc budzę się z zupełnie bezwładną, spuchniętą, odrętwiałą lewą ręką. Myślałam, że dzieje się to na skutek nacisku ciała na tą rękę, ale drętwieje ona nawet podczas krótkiej drzemki, kiedy na niej nie leżę. Czasami odnoszę też wrażenie jakby *coś* zaciskało się na naczyniach krwionośnych na przegubie właśnie tej ręki. Martwię się co to może znaczyć, szczególnie, że może mieć to związek z sercem (lewa strona ciała). Pomimo tego, że prawie cała moja rodzina skłąda się z lekarzy nie wiedzą co mi dolega. Prosiłabym o pomoc w zdiagnozowaniu problemu...
ja od dwoch miesiecy pracuje na ezni w hiszpani czasem tyra sie po 12 godzin od miesiaca budze sie z bolem i odretwieniem lewej reki zastanawiam sie czy to z przemeczenia czy tak jak pisza na innych stronkach na tle nerwowym musze dodac ze odczuwam dretwienie i mrowienie w koncowkach palcow
Jeśli chodzi o drętwienie, mrowienie kończyn górnych to uwazam ze może być to spowodowane albo zwyrodnieniem kręgosłupa szyjnego (okolice 5 kręgu szyjnego) , albo ucisk na splot ramienny np poprzez pierwsze żebro( w przypadku części podobojczykowej splotu), co powoduje drażnienie nerwów odchodzących od splotu , a są to główne nerwy zaopatrujące kończynę(aż po samą dłoń) zarówno ruchowo jak i czuciowo .... Pozdrawiam
pizdrawiam wszystkich . mialam cos podobnego. po piierwsze uwazam ze to stres . bole znacznie ustapily jak zwolnilam . zrobilam lekka diete .przestalam sie wszystkim stresowac . umiarkowanie uprawiam aerobik i oczywiscie joge.zwriccie uwage czy reka ktora boli nie jest przeciazona.na koniec dodam ze bylam u lekarki przeebadla mnie oczekuje na mamografie bo robi sie 3 dni po miesiacce badania krwi moczu.wczesniej robilam przeswietlenie klatki piersiowej jest dobrze.powodzenia .nie martwcie sie za wczesnie wyniki wszystko wykaza
witam mam 26 lat ja tez od jakiegos czasu odczuwam takie same dolegliwosci jak wy mrowiejei dretwieje mi ale prawa reka (podobno mówia ze to od serca , ale jaka prawda to niewim ) byłam u lekarza powiedzaił ze moze to byc przesilenie albo zwyrodnienie kregosłupa tak wogule to biore juz tabletki na nadcisnienie bo mam za wysokie i na tarczyce bo mam nadczynnosc tarczycy pomóżcie bo niewim co mam robic lekarz zakonczył moje badania w zwiazku z reka ale mi to dalje dokucza najczesciej jak mam cos w rece zacisnietego pozdrawiam
mam 15 lat. od około 6 lat odczuwam okropny ból prawego łokcia po wewnętrznej stronie. od września do tego dołaczyło się drżenie, drętwienie, problemy z pisaniem. ból zjawia sie nie zaleznie od czego robie chociaz głównie podczas wysiłku. ortopeda zlecił mi rentgen(nic nie wyszło) i usg(nic znowu) potem do neurologa który wykluczył tarczyce i parkinsona nawet ! ten natomiast wysłał mnie do kolejnego neurologa który wysłał mnie do szpitala na serie badań: emg(nic), potencjały(tu coś wyszło ale nie wiadomo co jakieś zaburzenia przepływu czy co), rezonans barku i kręgosłupa szyjnego(nadal nic). czy ktoś miał podobne objawy i wie mniej wiecej c omi może dolegac lub do kogo mam się zwrócic ? prosze o pomoc. od wrzesnia chdoze od lekarza do lekarza miałam nawet lasero i magnetoterapie i nadal nic.
Witajcie, ja również od kilku dni mam podobne problemy. Drętwieje mi cała lewa ręka a do tego czuję jakby obie dłonie i stopy były napuchnięte. Czasem też sinieją!!! Pracę mam siedzącą więc ciężko mówić o jakimś wysiłku... Planuję w tygodniu wybrać się do kardiologa i zrobić badania, ale bardzo się tego boję. Nie wiem czego się spodziewać....Co może mi dolegać i jak to leczyć?

mam pytanie. widze,że tutaj zajmujecie się problemem drętwiejacych rąk. mam podobny przypadek, z tym że odretwienie mam w lewej ręce tak mocne że przeradza się ból, który budzi mnie w nocy, a ostatnio do tego doszła prawa ręka, która stała się bezwładna. nie mam w niej siły. mam nawet problem z posmarowaniem chleba. proszę o podpowiedz co to może być i gdzie szukać pomocy, bo pomału to zaczyna mi przeszkadzać w normalnym funkcjonowaniu

Od 4 dni mam straszne mrowienie lewej reki. cała praktycznie reka jest znieczulona. mierzyłam cisnienie, zbyt wysokie jak na mój wiek , ( mam 18 lat ) . Boję się że to moze być coś poważnego, związanego z sercem . Dorazcie co to moze byc, bardzo prosze

Gość janosiczek11

Skoro lekarze nic nie wiedzą, to co mi przychodzi do głowy , a ma ogromne znaczenie dla zdrowia, ukrwienia, układu nerwowego i sercowego, to bym sprawdził, czy nie mam niedoborów np. magnezu, potasu i innych minerałów i witamin. podobno analiza pierwiastkowa włosa dobrze pokazuje niedobory. A jeśli wolicie badanie krwi, to uwaga odnośnie badania magnezu, cytuję jeden mądry artykuł nt. temat: *Najlepszym wyjściem jest wykonanie badania magnezu RBC, który mierzy ilość magnezu w czerwonych ciałkach krwi. W surowicy krwi zwykle wyjdzie, że wszystko jest ok* No i jedzcie świeże warzywa i owoce, mniej śmieci. poczytajcie o minerałach, który za co odpowiada, na co wpływa. zastanówcie się, czy nie jecie i pijecie za dużo niezdrowych /szkodliwych rzeczy. Dieta wpływa na cały organizm, każdy narząd i b. często jest przyczyną przeróżnych problemów ,które mogą wyjść nagle po latach złego odżywiania, czy niesprawnych jelit, które nie wchłaniają jak trzeba minerałów i witamin, również zakwaszenia organizmu (też warto zbadać, listki lakmusowe na allegro-należy badać każdy mocz i robić wykres) ma też ogromny wpływ na zdrowie i choroby. dużo ludzi ma np niedobory / braki magnezu. Poczytajcie o tym.