Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mocne i szybkie bicie serca

Gość chorvat

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nie mały problem z moim serduszkiem gdyż od pewnego czasu zachowuje się ono dosyć dziwnie:/ a mianowicie przy jakimś wysiłku zaczyna strasznie boleć mnie głowa iż można oszaleć oraz strasznie mocno i szybko biję mi serce:/ puls czasami dochodzi do 140/min...zdarza się również że bije mocno parę uderzeń a później przestaje w ogóle się odzywać...proszę o Wasze porady gdyż odwiedziłem już paru lekarzy i żaden nie był mi w stanie pomóc
mam tak samo...choc wiek pewnie wiele rozni nas.mam niespelne 18 lat i podobne objawy,wybieram sie do kardiologa i wybrac sie nie moge gdyz czas mi na to nie pozwala.moje zycie jest ciaglym biegiem.poranne wstawanie o 3:30 wykancza czlowieka tym bardziej kiedy na nogach jest do 21.trace najcenniejsze chwile mojego zycia poswiecajac nauce,a w koncu zdrowie jest najwazniejsze!
Witam Wszystkich. Poróbcie sobie wszystkie niezbedne badania, po to , zeby wyjasnic, czy nie macie jakichś RZECZYWISTYCH problemów zdrowotnych ( ale z tego co piszecie mozna tez wnioskowac, ze wpadliście w *sidła* stresu ) Jesli wyniki beda prawidłowe, moze bedziecie musieli skontaktowac sie z psychologiem, zeby Wam wyjasnił, co musicie zmienić w swoim mysleniu, podejściu do Życia, zeby przestać sie stresowac , napedzac objawy. Zapraszam Was na watek *Z nerwicy sie wychodzi*, , gdyz tam mozecie znaleźć wyjasnienie problemów, jakich doswiadczacie.Pozdrawiam.

Mam zaledwie 18 lat a juz miałem tak samo do dzisiejszego dnia ! : ) było to nie do wytrzymania ! zawroty głowy , wymioty i te dziwne nadpobudliwość serca ;/ lekarz przepisał mi leki Aspargin na uzupełnienie niedoboru magnezu i potasu oraz stosuje się go na nadpobudliwości serca , oraz Melisę ktora łagodzi stres bo zazwyczaj to jest przyczyną takich problemów z sercem :P Mam nadzieje że wam pomogłem :) A i raz nawet byłem na pogotowiu ;/ więc proszę tego nie lekceważyć ! Pozdrawiam .

Witam od jakiegos czasu mam takie objawy czyli serca mi szybko bije i czasami zdarza sie ze mocno nawet w spoczynku jak jestem i jeszcze pulsują mi żyły na skroniach przy okazji oczywiscie wszystko w rytm serca nie wiem co to moze byc mam wizyte u kardiologa ale to dopiero za miesiac mialem robiona morfologie krwi i wporzadku wyszlo sód potas tez w normie i tsh tarczycy dobre. Oczywiscie martwi mie to tez ale czasami mnie denerwuje ze to trwa tak dlugo. Mialem tez wczesniej kolatania serca ale jakos na szczescie to juz mi przeszlo. Mam 20 lat i moje cisnienie to max 130/80. Najwyższy puls jaki mialem to 100. Wiecie co to może być??

Nie pije juz od jakiegos czasu alkoholu bo bralem leki ale na co innego od dermatologa i nie moglem ich mieszac z alkoholem a cole zadko pije kawy to w ogóle nie pije i musze sie jeszcze przyznac od czerwca do swiat Bożego Narodzenia mialem stresujące dni obawialem się o cos ale tu nie chodzi o zdrowie, myslalem caly czas o tej jednej sprawie czyżby teraz to odbijalo sie na zdrowiu??

Stres odbija się na organizmie jak go już pozornie nie ma ,na tym włąsnie to polega .Jesteśmy już spokojni a tu dzieją się nagle cuda -wianki .Być może teraz twój organizm reaguje na przeżyty stres .Spróbuj ziołowych leków na uspokojenie Kalms bądz innych .Zobaczysz czy serce sie uspokoi .

Gość adelajda111

Ja miałam to samo, w zasadzie mam to samo nadal ale sie lecze. chodzilam z tymi dolegliwosciami jakies 2 lata i odważylam sie na kardiologa. wyszlo ze mam zespol Barlowa. niby nic groźnego i da sie z tym zyc ale czasem jak jest atak to jest cieżko. a pozatym nerwica mnie zjada od srodka. w poniedzialek jestem umówona z pania psycholog. trzymam kciuki za was!!:) Wy za mnie tez trzymajcie.

Gość rafal23123

Powinienem się niepokoić gdy serce mi mocno i szybko bije? dzieję się tak, po LEKKIM wysiłku (np. tańcu albo jakiejś przebieżce na WF) i po wzięciu głębokiego wdechu. Zaznaczam, że wiem po jakim wysiłku serce powinno mi tak szaleć. Jednak dzieję się tak po bardzo lekkim wysiłku, tylko że do tego muszę wziąć głeboki wdech. nie zawsze się tak dzieje, no ale zdarza się coraz częściej. Dodam tylko że mam 19 lat i poddaje się wysilkowi fizycznemu ok. 3 razy w tygodniu.