Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Klinika Zaburzeń Rytmu

Missing

Rekomendowane odpowiedzi

Po hospitalizacji dostałam skierowanie do Poradni Zaburzeń Rytmu. Czy ktoś mógłby mi polecić dobrą poradnię? Mam 17 lat, zdiagnozowano u mnie podczas 24-godzinnego badania holterowskiego ponad 15 000 przedwczesnych pobudzeń, z występującymi okresami bigeminii i trygeminii. Zanotowano też migotanie przedsionków. Nie umiem teraz dokładnie przytoczyć wyników. Ale potrzebuję jak najszybciej dostać się do dobrej kliniki, bo czuję się coraz gorzej. Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Czesc,jesli w warszawie to na grenadierow polecam,byla tam w tamtym roku swietna ekipa,niewiem jak jest teraz,najpierw lepiej zadzwon i sie upewnij. Gdybys potrzebowal nr tel znajde. A jesli chcesz prywatnie,to lepiej nie znajdziesz jak na plowieckiej(fundacja w ktorej przyjmuje,nie od reki niestey,prof.Walczak,najlepszy specjalista od arytmii serca w Polsce).Jest tam duzo b.dobrych kardiologow i pelna diagnostyka. Jesli rodzicow stac,to ja bym sie nie zastanawial. Pozdrawiam
LAD to ponoć aorta życia (główna), a mostek mięśniowy to pasmo mięśnia sercowego które przykryło, zarosło tę aortę, tak jakby aorta przechodziła trochę przez serce, a nie jak powinna na nim. Dlatego czasem samo serce (ten mostek) zaciska aortę. Objawy jak przy chorobie wieńcowej. Tak mi to wytłumaczono.