Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Leki na częstoskurcz nadkomorowy a alkohol

Gość Kesja

Rekomendowane odpowiedzi

Nie napisałes jakie leki , nazwe i typ. Ale stawiam na leki typu betablokery. Czyli albo bisoprolol czy inne kardioselektywne odmiany. W sumie nie ważne jaki typ ale najczęściej jest tak że albo Alko może wpływać na lek potęgując jego działanie , albo powodując zawroty głowy itp. 

Ale jeśli pytasz o wypicie czasem drinka piwa itp to Czemu nie , byle unikac schlania się w dzień w dzień. Zależne jest tez jaka dawka leku !! Ja biore np concor czyli bisoprolol 2.5 mg i jest weekend pije piwko czasem 3 . Wracam czasem z pracy wypijam drinka czy koniaku. I jesli pytasz o skutki jakie miałem to - lepiej spałem , lepszy humor , lepsze ciśnienie, jesli to skutkami mozna nazwac. Ale nigdy sie porządnie nie spiłem .. Nie potrzebuje doznań. Pozdrawiam 

Dzięki, o to właśnie mi chodziło 🙂

Nie wiem jeszcze, jakie leki będę brała. Bałam się że oznacza to dożywotnią abstynencję a jestem dość młodą osobą (mam 17 lat) i o ile nie zamierzam dużo pić, to smutno by było przez całe życie nie móc napić się dla towarzystwa...

Słuchaj , leki z ciebie kaleki nie zrobią spokojnie. Wszystko z głową i pić możesz. Pamiętaj tylko że tu kwestia sama w sobie leży po stronie alko a nie samych leków. Bo alko powoduje zaburzenia elektrolitowe na drugi dzien co powoduje czesto arytmie serca i rózne atrakcje kołatania itp nawet u zdrowego człowieka. Dlatego pamietaj aby dbac zawsze o suplementacje magnezu dobrego magnezu!!! Orotan cytrynian i wit kompleksy B. Do tego unikaj picia po spozyciu tabletki... To jasne i oczywiste prawda? Do tego ZAWSZE JESZCZE ZAPYTAJ LEKARZA ŚMIAŁO - CZY MOGE CZASEM COS WYPIC PRZY DANYM LEKU