Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nierówne bicie serca kaszel duszności i niepełne wdechy

Gość Xyz

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu zmagam się z problemami zdrowotnymi a mianowicie codziennie wieczorem gdy kładę się do łóżka czuje nierówne bicie serca tak jakby coś się o nie obijało ostatnio doszły do tego duszności kaszel i niepełne wdechy nie mogę ziewnąć i mam problem z łapaniem powietrza dodatkowo mam bardzo niski puls(42) i ciśnienie(80/30). Mam umówiony holter ale obawiam się że badanie może nic nie wykazać ponieważ objawów nie mam codziennie tylko np co drugi dzień. Czy ktoś wie co to może być i co mogę z tym zrobić ? Holter dopiero za miesiąc nie ma możliwość dostania się do lekarza wcześniej.

Weź sobie holter z kardiosystem.pl wlasnie mam go na sobie, wzialem na 6dob (masz opcje przedluzenia). Wlasnie mi się ta arytmia jakos na noc przerzucila i podobnie jak u Ciebie, szczególnie jak się klade. A było zupełnie odwrotnie. Teraz w ciągu dnia mam praktycznie spokoj, dobra wydolność i ogolnie niezle. To chyba od tego "wedrowania rozrusznika" zależne. Tak się naczekasz a znając zlosliwosc natury, bedzisz miał dobry dzien. Zreszta takie badanie kilkudniowe jest o wiele bardziej wiarygodne nawet, przy 3 odprowadzeniach.